Foto

Sepsi SIC, la prima victorie in EuroLeague Women!

Meci pe muchie de cutit la Sfantu Gheorghe, acolo unde campioanele Romaniei, Sepsi SIC, au dat piept cu gruparea franceza LDLC Asvel Feminin Lyon, intr-o noua etapa din sezonul regulat al EuroLeague Women.

Covasnenele nu cunoscusera pana la ora meciului gustul victoriei in cea mai prestigioasa competitie feminina europeana intercluburi, iar dupa primele 20 de minute ale partidei parea ca scenariul se va repeta si miercuri.

De la vestiare, insa, Sepsi SIC a iesit mult mai decisa, iar avantajul de opt puncte al lui Lyon a fost anulat pana la ultima pauza. Ultimul sfert a plecat de la +1 pentru Sepsi SIC si a consemnat un echilibru perfect intre cele doua grupari. Cu 7 secunde inainte de final, Sepsi SIC se afla in avantaj minim, dar beneficia de o repunere in joc din terenul de atac. Green a gresit insa pasa, apoi a faultat pe aruncarea adversarelor la cos. Williams a transformat ambele libere si a adus Lyon in avantaj, Sepsi SIC mai avand doar 7 secunde la dispozitie pentru a mai salva partida. Excelenta Hristova a reusit sa inscrie de la semidistanta, in chiar ultima secunda, si a adus prima victorie pentru Sepsi SIC in EuroLeague Women, precum si o imensa bucurie in randul fanilor prezenti in Sepsi Arena.

Scor final: Sepsi SIC - LDLC Asvel Feminin 86-85 (20-23, 15-20, 25-16, 26-26). Statistica partidei poate fi vizualizata AICI.

Saptamana viitoare, Sepsi SIC evolueaza tot pe teren propriu, urmand sa primeasca vizita spaniolelor de la Casademont Zaragoza, in prima etapa a returului in Grupa A din EuroLeague Women.

======================

In EuroCup Women, CSM Constanța a încheiat fără victorie participarea în actualul sezon, cedând și în deplasarea de la Angers, 61-95.

Parteneri