Foto

Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a calificat in play-off-ul EuroCup WOMEN, editia 2020-2021

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc prezenta in cupele europene in actualul sezon, ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe, a reusit vineri seara sa obtina calificarea in “Round of 16” din play-off-ul EuroCup Women, dupa ce guparea pregatita de antenorul Zoran Mikes s-a impus in cadrul Grupei G, adunand doua victorii si o infrangere in meciurile gazduite zilele trecute de Arena Sepsi. In urma rezultatelor inregistrate in cele sase meciuri din “bula epidemiologica” realizata in Sf. Gheorghe, ACS Sepsi SIC s-a clasat pe prima pozitie a Grupei G, la egalitate de puncte cu rivalele Cadi Le Seu si ESBVA LM, dar cu un cosaveraj superior in intalnirile directe, si va juca astfel in faza superioara a EuroCup Women impotriva echipei spaniole Lointek Gernika Bizkaia, clasata pe locul secund in Grupa F. Partida din “Round of 16” este programata sa se dispute in data de 16 martie iar invingatoarea va avansa in sferturile de finala, faza in care se va confrunta in 18 martie cu invingatoarea intalnirii care le opune pe Reyer Venezia (Italia) si InvestInTheWest ENEA Gorzow (Polonia).


Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a gazduit in aceasta saptamana “bula epidemiologica” pentru Grupa G din cadrul EuroCup Women, cu sase meciuri interesante pentru calificarea in play-off-ul celei de-a doua competitii continentale intercluburi. La startul intrecerilor din fief-ul campioanei baschetului feminin romanesc s-au prezentat ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, BC Namur Capitale (Belgia), Cadi Le Seu (Spania) si ESBVA LM (Franta), cele patru combatante luptandu-se vreme de patru zile pentru doua locuri in “Round of 16 EuroCup Women”.
Singura reprezentanta a baschetului feminin autohton prezenta pe scena europeana in actualul sezon, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, a debutat in forta si a trecut la pas in primul meci de gruparea belgiana BC Namur Capitale, cu scorul de 85-48 (date statististice si inregistrarea meciului – AICI).

A urmat un meci extrem de captivant cu reprezentanta baschetului francez, ESB Villeneuve-d’Ascq, gruparea pregatita de antrenorul Zoran Mikes cedand in cele din urma intr-un final tensionant, cu scorul de 70-73 (date statististice si inregistrarea meciului – AICI).


In ultima disputa, intr-o confruntare de totul s-au nimic, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit sa se impuna, vineri seara, in fata puternicei grupari spaniole Cadi Le Seu, echipa neinvinsa in grupa pina la acel moment, cu scorul de 57-50 (date statististice si inregistrarea meciului – AICI). Victoria i-a asigurat reprezentantei noastre prima pozitie in clasamentul Grupei G, la egalitate de puncte cu rivalele din Franta si Spania, dar cu un cosaveraj superior in intalnirile directe.
Dar iata si clasamentul final al Grupei G
1. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere, +4)
2. ESB Villeneuve-d’Ascq – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere, +1)
3. Cadi Le Seu – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere, -5)
4. BC Namur Capitale – 3 puncte (3 infrangeri)


Astfel, urmare a evolutiilor deosebite din Grupa G, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a avansat in “Round of 16” din play-off-ul EuroCup Women, faza in care se va intalni in data de 16 martie cu o alta reprezentanta a baschetului spaniol, Lointek Gernika Bizkaia, echipa clasata pe locul secund in Grupa F. Conform sistemului competitional FIBA, castigatoarea va avansa in sferturile de finala, urmand sa se confrunte in data de 18 martie cu invingatoarea intalnirii care le va opune pe Reyer Venezia (Italia) si InvestInTheWest ENEA Gorzow (Polonia).
Performanta gruparii din Covasna a fost realizata de sportivele Jovana PASIC, Ioana GHIZILA, Pinelopi PAVLOPOULOU, Nicolett ORBAN,Stefania CATINEAN, Kincso KELEMEN, Marie RUZICKOVA, Andra MANDACHE, Annemarie GODRI-PARAU, Renata KOVACS, Rebecca TOBIN, Rebekah GARDNER. Antrenor principal Zoran MIKES si antrenor secund Zoltan Samoila.

FOTO - ACS SEPSI SIC SF. GHEORGHE (credit foto - fiba.basketball)

 

Parteneri