Foto

Sportivii participanti la Trialul U14 de la Ploiesti din cadrul Programului National de Selectie

Federatia Romana de Baschet demareaza cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si al structurilor sportive afiliate Programul National de Selectie pentru sportivii din categoria de varsta U14, masculin si feminin (nascuti 2008). In perioada 3-5 septembrie, va avea loc in municipiul Ploiesti o prima actiune “Trial U14”, la care vor participa 152 de sportivi si sportive din intreaga tara, din randul acestora urmand sa ramana in actiunea de pregatire, programata pentru perioada 5-10 septembrie, 96 de sportivi si sportive. In cadrul actiunii de la Ploiesti vor participa alaturi de antrenorii romani si doi invitati din strainatate, lectorul FECC Nenad Trunic si antrenorul grec Molyvdas Athanasios.

Selectia nationala dedicata tinerilor sportivi U14 (nascuti 2008) va debuta in acest final de saptamana cu o prima faza, “Trial U14”, municipiul Ploiesti urmand sa gazduiasaca, in perioada 3-5 septembrie 2021, antrenamente la care vor participa activ peste 150 de baschetbalisti din intreaga tara (n.n. - cazare si masa la Hotel Central). In urma actiunii “Trial U14” din cadrul Programului National de Selectie, va avea loc o alta faza, de pregatire a sportivilor selectati  (masculin si feminin), care va avea loc, in perioada 5-10 septembrie 2021, tot in municipiul Ploiesti. Colectivul tehnic al stagiului de selectie si pregatire este format din invitati din strainatate, in frunte cu lectorul FIBA din cadrul FECC, Nenad Trunic, dar si antrenorul grec Molyvdas Athanasios, precum si din antrenori romani cu rezultate deosebite.


In urma propunerilor venite din teritoriu din partea cluburilor cu echipe U13/U14, iata listele cu sportivii nascuti 2008 care vor participa la “Trial U14”, in perioada 3-5 septembrie:
Masculin – vezi lista participantilor la Trialul de selectie U14 - AICI
Feminin – vezi lista participantelor la Trialul de selectie U14 - AICI

Reamintim ca, Programul National de Selectie va fi un proces continuu, urmatoarea actiune fiind programata pentru luna octombrie 2021, intr-o locatie ce va fi anuntata ulterior. Obiectivul principal al Programului National de Selectie este acela de a constitui loturile nationale juvenile din jucatori pregatiti dupa o linie metodica unitara, pe diferite categorii valorice, acordand in acest fel sansa tuturor sportivilor talentati, municitori si ambitiosi, sa evolueze pentru culorile Romaniei in competitiile internationale.

Federatia Romana de Baschet multumeste pe aceasta cale tuturor antrenorilor pentru sprijinul acordat si munca depusa in depistarea tinerelor talente.

Parteneri