Foto

Tricolorii au fost la un pas de turneul final al FIBA 3x3 U23 Nations League

Echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei si-au incheiat, astazi, la Debrecen, evolutiile din cadrul circuitului FIBA 3x3 U23 Nations League, ambele ratand calificarea la turneul final mondial care va avea loc tot in Ungaria, in perioada 13-15 septembrie, in cadrul World Urban Games de la Budapesta. In intrecerea masculina, tinerii nostri tricolori au fost foarte aproape de calificare, clasandu-se pe locul al treilea in clasamentul final al Central/Eastern Europe Conference, la numai 50 de puncte in spatele ocupantei locului secund, Polonia, care alaturi de liderul Ucraina accede la ultimul turneu din circuitul mondial. In competitia feminina, baschetbalistele tricolore s-au clasat pe locul 6 in topul final al conferintei europene.

 


Astazi, la Debrecen, s-au incheiat meciurile celui de-al saselea turneu din cadrul Conferintei Central-Est Europene din FIBA 3x3 U23 Nations League, ambele nationale de tineret ale Romaniei ratand calificarea la turneul final mondial.
In intrecerea masculina, tinerii tricolori au luptat pana la ultimul meci pentru calificare, avand sanse reale de a accede la evenimentul din cadrul World Urban Games de la Budapesta. Din nefericire, astazi, intr-un meci decisiv, Romania a cedat in semifinalele celui de-al saselea turneu in fata Poloniei, cu 18-21, dupa un joc de mare angajament, si si-a incheiat evolutia, terminand pe locul al treilea in clasamentul final, la doar 50 de puncte in spatele ocupantei locului secund, Polonia, care alaturi de liderul Ucraina a prins turneul final din circuitul mondial. In formula Cristian Mainea, Stefan Birloveanu, Sebastian Costeiu si Robert Nanu, nationala U23 a Romaniei a reusit din nou sa acceada pana in semifinale, dar nu a gasit drumul spre o victorie care i-ar fi putut aduce si mult dorita calificare la ultimul turneu din circuitul mondial. In urma punctelor acumulate in cele sase "opriri", Ucraina s-a clasat pe prima pozitie, adunand 530 de puncte, Polonia a ocupat locul secund, cu o zestre de 470 de puncte, Romania a incheiat pe locul al treilea, cu 420 de puncte, celei trei echipe fiind urmate in ordine de Ungaria (410 puncte), Cehia (330 puncte) si Slovacia (270 puncte).  

In competitia similara feminina, echipa Romaniei, in formula Ecaterina Armanu, Sonia Vilcinschi, Daiana Tanase si Teodora Neagu, s-a clasat pe locul 6 in ambele turnee desfasurate joi si vineri la Debrecen si s-a situat pe pozitia 6 in clasamentul final al FIBA 3x3 U23 Nations League – Central/Eastern Europe Conference. Primele pozitii au fost obtinute de Ungaria (480 puncte), Ucraina si Polonia (ambele cu 440 puncte).

Rezultatele, clasamentele si punctele obtinute in cele sase turnee din Conferinta Central-Est Europeana a FIBA 3x3 U23 Nations League se gasesc pe site-ul oficial – AICI
 
Mentionam ca, sistemul competitional stabilit de forul international pentru cea de-a treia editie a FIBA 3x3 U23 Nations League prevedea ca la turneul final, care se va desfasura in perioada 13-15 septembrie 2019, vor fi prezente echipele Ungariei (tara gazda) si Ugandei, precum si primele doua clasate din fiecare dintre cele trei conferinte (Central-Eastern European, Western-Southern Europe si Asia-Europe). Turneul final al FIBA 3x3 U23 Nations League se va disputa in cadrul World Urban Games de la Budapesta.

Parteneri