Foto

Tricolorii incep pregatirea pentru FIBA U17 Skills Challenge 2020 Qualifiers

Intr-o perioada in care pandemia provocata de raspandirea rapida a noului coronavirus in intreaga lume a fortat FIBA sa anuleze sau sa decaleze toate competitiile baschetbalistice internationale programate initial pentru aceasta vara, o raza de speranta pentru revenirea la activitatea baschetbalistica a aparut in urma deciziei Executivului forului international de a lansa o provocare mondiala la nivelul juniorilor U17. Astfel, dupa ce au anuntat ca FIBA U17 Basketball World Cups 2020 nu se pot organiza in acest an din cauza pandemiei Covid-19, FIBA a propus derularea unui proiect nou pentru aceasta categorie de varsta, intitulat FIBA U17 Skills Challenge 2020. “Am decis sa oferim o oportunitate jucatorilor din aceasta categorie de varsta de a se aduna cu echipele lor nationale pentru a se antrena si a concura fara a fi nevoie de calatorii internationale”, a mentionat secretarul general FIBA, Andreas Zagklis. Totodata, in cadrul acestui proiect care vizeaza un concurs de la distanta inter-tari de indemanare, la care vor participa toate echipele deja calificate pentru FIBA U17 Basketball World Cups 2020, forul interantional a mai inclus si o faza de calificare pe zone geografice, inclusiv Europa, oferind posibilitatea si altor patru echipe nationale de a obtine calificarea, astfel ca, la turneele finale mondiale vor participa cate 20 de tari, atat la masculin, cat si la feminin.
In aceste conditii, selectionata feminina U17 a Romaniei intra direct in grupele turneului final FIBA Women U17 Skills Challenge 2020, care incep din data de 18 august, in vreme ce selectionata masculina U17 a Romaniei va juca in calificarile pe zona europeana din data de 13 august pentru a accede la turneul final FIBA U17 Skills Challenge 2020.


Si cum faza de calificare europeana va debuta in data 13 august, incepand de astazi, tinand cont de normele sanitar-epidemiologice actuale, dar si de specificul exercitiului de indemanare propus de FIBA, in care se pune accent pe viteza, agilitate si precizie, unii dintre componentii selectionatei masculine U17 a Romaniei au fost convocati sa inceapa pregatirea centralizata in cadrul Complexului Silva din Bucuresti (cazare, masa si sala de sport). Dar iata si lista celor zece sportivi care se vor pregati in conditii specifice pandemiei sub atenta supraveghere si indrumarea a staff-ului tehnic format din antrenorul Ionut Bascoveanu, preparatorul fizic Cezar Baragau si fizioterapeutul Robert Bunea:
Alexandru IONESCU; David PATRU; David OPREA; Robin MANDISODZA; Ioan BRATOSIN; Matei DORNEANU; Octavian ILIE; Denis MIRON; David NEACSU; Robert POSTOLACHE.
*Pentru siguranta epidemiologica, toti participantii la cantonamentul de pregatire au efectuat testarea RT-PCR pentru depistarea COVID-19.

Dupa cateva zile de pregatire, tinerii tricolori pregatiti de antrenorul Ionut Bascoveanu vor concura in cadrul Grupei B din calificarile FIBA U17 Skills Challenge 2020, alaturi de selectionatele Letoniei, Georgiei, Portugaliei si Gibraltar, confruntarile urmand sa se desfasoare in 13 si 14 august. In cadrul Grupei A vor concura selectionatele Poloniei, Israel, Belarus, Slovacia si Irlanda. Conform FIBA, primele doua clasate din faza grupelor vor accede in semifinale, unde sunt programate pentru data de 16 august confruntarile dintre A1 vs. B2 si B1 vs. A2 iar invingatoarele obtin doua vize pentru turneul final.

Reamintim faptul ca, echipele participante vor fi compuse la fiecare joc/provocare din cate 5 jucatori eligibili din echipa nationala (n.n. – alesi din jucatorii inregistrati pe FIBA MAP) iar terenul trebuie sa respecte configuratia oficiala impusa de FIBA (cu amplasarea jaloanelor si a aparatului pentru pasare). Circuitul de indemanare pe care trebuie sa-l parcurga fiecare dintre cei cinci jucatori din echipa participanta este descris in diagrama de mai jos.

Parteneri