Foto

Tricolorii s-au clasat pe locul 7 la FIBA 3x3 U18 World Cup 2019

Nationala juvenila masculina de baschet 3x3 a Romaniei a ocupat locul 7 in clasamentul final al FIBA 3x3 U18 World Cup 2019, intreceri care s-au derulat in capitala Mongoliei, Ulan Bator, in perioada 3-7 iunie, in vreme ce nationala similara feminina a Romaniei s-a clasat pe locul 18. Pentru prima data in istoria competitiei mondiale, ambele echipe ale SUA au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere, realizand astfel o dubla istorica.

Capitala Mongoliei, Ulan Bator, a gazduit timp de cinci zile intrecerile FIBA 3x3 U18 World Cup 2019, la startul competitiei prezentandu-se cele mai valoroase nationale juvenile de baschet 3x3 din intreaga lume, printre acestea numarandu-se si echipele Romaniei. In intrecerea masculina, nationala tricolora, in formula Luca Visan-Hara, Andrei-Victor Ionescu, Laurentiu Dumitrescu si Matei Bodea, a reusit sa treaca de faza grupelor, clasandu-se pe locul secund in Grupa D, dupa Argentina, si a urcat in faza meciurilor eliminatorii. In sferturile de finala, nationala noastra a intalnit puternica echipa a Rusiei si, dupa un joc dominat destul de clar de adversarii de la Rasarit, a fost nevoita sa cedeze cu scorul de 9-20. In urma acestui rezultat, coroborat si cu celelalte rezultate inregistrate in “brackets”, nationala masculina a Romaniei a ocupat locul 7 in clasamentul final, in vreme ce podiumul mondial a fost ocupat, in ordine, de SUA, Turcia si Argentina, Rusia ratand de putin medaliile de bronz dupa ce in semifinale a cedat in fata SUA, cu 17-18, iar in finala mica a fost depasita de Argentina, cu 21-18.

In intrecerea similara feminina, nationala juvenila a Romaniei, in formula Rebecca Lipovan, Adina Ciciovan, Stefania Catinean si Teodora Dumitru, a pierdut toate meciurile din grupa D si s-a clasat pe locul 18 in clasamentul final al FIBA 3x3 U18 World Cup 2019, podiumul mondial fiind ocupat in ordine de SUA, Noua Zeelanda si Franta. Astfel, pentru prima oara in istoria intrecerii mondiale, laurii ambelor intreceri au revenit aceleiasi tari, SUA realizand o "dubla istorica".

De notat faptul ca, in concursul individual feminin, tanara Rebeca Lipovan a ratat de putin prezenta pe podium, fiind depasita in play-off-ul pentru locul 3 de Tayla Dalton (Noua Zeelanda), care a reusit astfel sa prinda ultima treapta a podiumului de premiere, in vreme ce laurii concursului de indemanare au fost obtinuti de Veronika Kosmasch (Ucraina), care a dispus in finala de rusoaica Yana Velikanova.

Mai multe informatii despre rezultate, clasamente, dar si alte detalii despre concursurile individuale, puteti vizualiza pe pagina oficiala a evenimentului - FIBA 3x3 U18 World Cup 2019

Parteneri