Foto

Tricolorii se pregatesc pentru "FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real" 2019Nationala masculina de juniori U18 a Romaniei a inceput pregatirile pentru o participare cat mai notabila in cadrul „FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real”, intreceri care se vor derula in trei Sali de sport din Oradea, in perioada 26 iulie – 4 august 2019. Astfel, cu mai bine de o luna inaintea debutului competitiei continentale, antrenorii Hristu Sapera si Razvan Cenean au sunat adunarea zilele trecute in primul cantonament de la Bucuresti, tinerii tricolori prezentandu-se mai intai la vizita medicala iar din 21 iunie la antrenamentele din Arena de Baschet. Pentru prima actiune programata, cei doi antrenori ai nationalei U18 au apelat la urmatorii sportivi:

Tudor LUNGU (SUA)

Mihnea BRIE (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

Anastasios ZETOS (Grecia)

Luca VISAN-HARA (Agronomia Bucuresti)

Mihnea DONE (SUA)

Dragos AXINTE (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

Tudor TODEA (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)

Enzo VESCAN (LPS Bihorul CSM Oradea)
Toma LUNGOCI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Luca DOMOCOS (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Mihai CARCOANA (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Anton ROTARU  (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Marian DUICA (CSS Targoviste)
Matei BODEA (Agronomia Bucuresti)
David RANDIS (LPS Bihorul CSM Oradea)
Raul MURESAN (LPS Bihorul CSM Oradea)
Laurentiu DUMITRESCU (BC Slam Bucuresti)

Staff-ul tehnic tricolor este format din Hristu Sapera (antrenor principal), Razvan Cenean (antrenor secund) si Mihai Nica (kinetoterapeut).

Conform programului stabilit de antrenori pana la inceperea intrecerilor europene de la Oradea, nationala U18 a Romaniei se va antrena in Arena de Baschet pana in data de 28 iunie, dupa care va juca cateva meciuri amicale in Bulgaria. La revenirea in tara, se vor mai alatura actualului lot de sportivi si alti jucatori de valoare, cel de-al doilea cantonament al tricolorilor fiind programat in Bucuresti pana in data de 9 iulie. Din aceasta data, tinerii „Vulturi” isi vor muta cartierul general la Oradea pana la debutul european, urmand sa-si testeze fortele si in cateva meciuri amicale sustinute in compania Slovaciei (11-13 iulie) si Macedoniei (23-24 iulie).

Reamintim faptul ca Romania va juca in grupa A la „FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real”, urmand sa se confrunte cu selectionatele similare ale Poloniei, Estoniei, Elvetiei, Belgiei si Bulgariei. Primul este programat sa se desfasoare in data de 26 iulie, in Arena Antonio Alexe, de la ora 18:30, impotriva Estoniei.

Parteneri