Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca intra in focurile preliminariilor Basketball Champions League

Detinatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, va pleca duminica spre localitatea bulgara Botevgrad, urmand sa evolueze in Grupa C din cadrul preliminariilor Basketball Champions League. In “bula” epidemiologica din Botevgrad Arena, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan va evolua impotriva gruparii KK Igokea Aleksandrovac iar daca va trece de reprezentanta Bosniei&Hertegovina va juca in finala Grupei C impotriva invingatoarei din partida care va opune echipele Fribourg Olympic (Elvetia) si Sporting CP (Portugalia).


Fortat de efectele pandemiei COVID-19 si pentru a asigura o siguranta sanitar-epidemiologica cat mai mare tuturor participantilor, consiliul de conducere al Basketball Champions League a fost nevoit sa transforme preliminariile celei mai puternice competitii inter-cluburi de sub egida FIBA Europe. Astfel, desi initial preliminariile se desfasurau in sistem de meciuri tur-retur, in doua faze, la mijlocul saptamanii viitoare, meciurile din tururile de calificare in grupele BCL se vor disputa in sistem de Final 4, in doua “bule” epidemiologice realizate in Cipru (Nicosia) si Bulgaria (Botevgrad).
In aceste conditii, reprezentanta baschetului masculin romanesc U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va pleca duminica spre Bulgaria, urmand sa evolueze in Grupa C, alaturi de KK Igokea Aleksandrovac, Fribourg Olympic (Elvetia) si Sporting CP (Portugalia), in perioada 23-25 septembrie. Si cum tragerea la sorti a fost respectata, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan va juca in cadrul primei semifinale din Grupa C, miercuri, impotriva reprezentantei Bosniei&Hertegovina, KK Igokea Aleksandrovac, iar invingatoarea va intalni vineri, in finala, castigatoarea disputei din a doua semifinala, dintre Fribourg Olympic (Elvetia) si Sporting CP (Portugalia).
Tot in Botevgrad Arena, dar in 22 si 24 septembrie, se vor desfasura meciurile din Grupa D, semifinalele programand urmatoarele dispute: Tsmoki-Minsk (Belarus) – Balkan Botevgrad (Bulgaria) si Neptunas Klaipeda (Lituania) – London Lions (Anglia).
In aceeasi perioada, dar la Nicosia, se vor disputa intalnirile din Grupele A si B din cadrul preliminariilor BCL.

Conform sistemului competitional, invingatoarele celor patru grupe din faza preminariilor vor accede in sezonul regular al BCL, astfel ca invingatoarea grupei preliminare C a fost distribuita tot in Grupa C, dar din sezonul regular, serie in care sunt deja prezente Hapoel Ierusalim (Israel), Fillou Oostende (Belgia), Turk Telekom (Turcia), San Pablo Burgos (Spania), Happy Casa Brindisi (Italia), Limoges CSP (Franta), Darussafaka Istanbul (Turcia).

Foto – U-BT Cluj-Napoca dupa meciurile de pregatire din Serbia (credit https://www.facebook.com/UBTCluj)

Parteneri