Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca invinge in prelungiri pe Hapoel U-Net Holon in grupele BCL

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a obtinut miercuri seara o victorie importanta in cadrul Grupei G din Basketball Champions League, echipa pregatita de antrenorul Mihai Silvasan reusind sa treaca dupa doua reprize de prelungiri de puternica formatie isreliana Hapoel U-NET Holon, cu scorul de 106-101. In urma acestui nou succes, gruparea clujeana se afla pe prima pozitie in Grupa G si urmeaza sa evolueze in 15.12.2021 pe teren propriu, impotriva echipei italiene Happy Casa Brindisi.


BT Arena a gazduit, miercuri seara, o partida extrem de importanta pentru campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca primind in cadrul rundei a IV-a din Grupa G a Basketball Champions League replica puternicei echipe israeliene Hapoel Holon. Un meci foarte important pentru economia calificarii in fazele superioare ale celei mai importante competitii europene inter-cluburi derulata sub egida FIBA, mai ales ca in partida precedenta clujenii cedasera in Israel, cu 68-78.
Avand un ascendent moral in urma succesului din runda a treia, oaspetii au intrat mai bine in joc si au gasit solutiile optime pentru a aduna puncte importante pe tabela in primele doua sferturi, astfel ca au intrat la vestiare cu un avantaj de noua puncte, scorul la pauza mare fiind de 37-46. La reluare, clujenii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan au aparut mult mai motivati, avand o revenire spectaculoasa gratie evolutiei deosebite a pivotului Andrija Stipanovic, sprijinit perfect de Brown, Stewart, Richard si Hogue. Cu un run de 10-0 in prima parte a sfertului al treilea, U-BT a echilibrat repede situatia si chiar a preluat conducerea pe tabela, distantandu-se la 53-48 in min. 25. Oaspetii reactioneaza prompt si revin in avantaj, Niv Misgav inghetand tabela dupa 30 de minute de joc la scorul de 57-61.

In ultimul sfert, Pat Richard iese la rampa si aduce din nou echipa din Cluj in avantaj, scor 74-73 in min. 35, iar acelasi Richard gaseste solutia perfecta pentru a impinge partida in prelungiri, marcand de la mare distanta pentru 83-83. Echilibrul continua sa se mentina si pe durata primei runde suplimentare, cu acelasi Pat Richard in prim-plan, care-si salveaza inca o data echipa, reusind sa egaleze pe final cu o aruncare de la mare distanta, scor 94-94. In cea de-a doua runda de prelungiri, gazdele sunt mai pragmatice si reusesc sa se impuna in cele din urma, Brown scuturand plasa de la libere pentru ultima oara si inchizand tabela la scorul de 106-101 (17-24, 20-22, 20-15, 26-22, 11-11, 12-6). O victorie muncita si care poate cantari decisiv in economia calificarii, dar si a pozitiilor din clasamentul final al Grupei G, lupta pentru accederea in faza superioara devenind acerba dupa ce Happy Casa Brindisi si-a trecut in cont prima victorie, impunandu-se in fata echipei turce Darussafaka, cu 82-73.

Statistica oficiala a partidei gazduita de BT Arena - AICI

In urma ultimelor rezultate, iata cum arata clasamentul Grupei G, cu precizarea ca in data de 7.12.2021 va avea loc si partida restanta dintre Darussafaka si Hapoel U-Net Holon:
1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
2. Hapoel U-NET Holon – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Happy Casa Brindisi – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
4. Darussafaka – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)

Conform sistemului competional, prima clasata din fiecare grupa accede in Round of 16 Basketball Champions League iar echipele clasate pe locurile 2 si 3 vor juca in barajul din Play-In, dupa sistemul cel mai bun din trei jocuri.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca mai are de disputat in cadrul Grupei G alte doua meciuri, cu Happy Casa Brindisi (acasa, in 15.12.2021) si cu Darussafaka (in deplasare, in 22.12.2021).

Rezultate, statistici, inregistrarile video ale meciurilor si fotografii se gasesc pe site-ul oficial al BCL – AICI

Foto - copyright https://www.facebook.com/ubtcluj

Parteneri