Foto

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95

CSM CSU Oradea a pășit cu enormă determinare pe parchetul din BTarena din Cluj-Napoca. Echipa bihoreană nu a părut deloc intimidată de atmosfera făcută de cei 10.000 de spectatori care au umplut sala la întreaga capacitate, majoritatea lor sperând în câștigarea titlului de către echipa-gazdă, U-BT Cluj-Napoca.

Oradea a încercat să spele imaginea din meciul anterior, în care fusese depășită la 28 de puncte. Richard, Tarolis sau Gaddy au avut replici solide pentru clujeni și au ținut pe CSM CSU în joc, secondați ulterior de Freeman sau Gotcher.

Cu toată opoziția oaspeților, U-BT Cluj-Napoca s-a aflat pe mai tot parcursul jocului în avantaj. Dincolo de debutul de joc, mai puțin inspirat, U-BT a echilibrat partida și, apoi, a reușit să își adjudece fiecare din cele patru sferturi ale meciului 5 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, având în Cățe, Richard, Mejeris sau Seeley truditori și în atac și în apărare. Echipa lui Cristian Achim "a stat în meci" însă, așa că la ultima pauză avantajul clujean era de doar cinci puncte. A urmat însă descătușarea pentru gazde, Eddie sau Jones reușind să facă ravagii în defensiva alb-roșie în ultimele zece minute și să își distanțeze echipa către un nou titlu național.

Statisticile jocului 5 din finala LNBM Getica 95, încheiat cu 97-89 în favoarea lui U-BT Cluj-Napoca, pot fi consultate AICI.

Clujul lui Mihai Silvășan reușește astfel eventul în acest sezon, câștigând pentru al patrulea an consecutiv Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, după ce în primăvară reușiseră să triumfe și în Cupa României.

Bryce Jones a fost desemnat MVP-ul finalei LNBM Getica 95, primind distincția din partea lui Gheorghe Mureșan, în vreme ce marele trofeu de campioni naționali a fost primit de căpitanul Patrick Richard din partea președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

Parteneri