Foto

U-BT Cluj-Napoca se califica direct in Round 16 Basketball Champions League

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a reusit, miercuri seara, sa se impuna pe terenul gruparii turce Darussafaka Istanbul, cu scorul de 103-101, si a obtinut, astfel, calificarea directa in faza superioara din Basketball Champions League. O performanta istorica, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca fiind prima reprezentanta a baschetului masculin romanesc care accede printre primele 16 echipe din cadrul celei mai importante intreceri continentale intercluburi derulate sub egida FIBA in noul format competitional.


Volkswagen Arena din Istanbul a gazduit, miercuri seara, un meci extrem de important pentru campioana en-titre a LNBM, echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca confruntandu-se cu puternica grupare turca Darussafaka Istanbul. Pentru baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan, miza era una foarte importanta, victoria aducandu-le implicit calificarea directa de pe prima pozitie a Grupei G in faza superioara Round 16 din Basketball Champions League, fara sa mai treaca prin furcile caudine din Play-In, faza in care urmau sa evolueze echipele clasate pe locurile 2 si 3 in clasamentele finale ale grupelor principale.
Puternic motivata de dorinta de a realiza o premiera istorica prin accederea directa in Round 16 din Basketball Champions League, echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa intre foarte bine in joc iar dupa primul sfert conducea pe tabela cu 26-24. Echilibrul s-a mentinut pe teren si in urmatoarele zece minute, astfel ca reprezentanta baschetului masculin romanesc si-a mentinut avantajul minin si la pauza, intrand la vestiar la scorul de 51-49. La revenirea pe teren, gazdele au o puternica tresarire de orgoliu si realizeza un sfert incredibil, preluand conducerea si distantandu-se pana la 78-69 in min. 30. Darussafaka Istanbul continua evolutia in forta si la inceputul ultimului sfert iar scorul devine 88-70 in min. 32. Clujenii se trezesc din corzi si declanseaza o cursa nebuna de urmarire, cu Karel Guzman (n.n. – a marcat 14 puncte in ultimele 8 minute de joc!) de neoprit la ambele panouri. Rand pe rand, Guzman, Richard, Hogue, Bircevic si Brown aduc puncte importante la zestrea echipei iar U-Banca Transilvania Cluj-Napoca reuseste miraculos sa stearga deficitul de 18 puncte. Dupa o faza spectaculoasa, Guzman reuseste sa inscrie din nou si egaleaza situatia, scor 101-101 chiar la intrarea in ultimul minut de joc iar Brandon Brown marcheaza ambele libere si parafeaza scorul final si aduce mult dorita victorie. Scor final 103-101 (26-24, 25-25, 18-29, 34-23) in favoarea U-BT Cluj-Napoca, rezultat care aduce campioanei Romaniei prima pozitie in clasamentul final al Grupei G si implicit calificarea directa in Round 16 din Basketball Champions League. Si asta, spre disperarea rivalilor de la Hapoel U-Net Holon, care s-au impus pe teren propriu in fata echipei italiene Happy Casa Brindisi, cu scorul de 84-80, si sperau sa ocupe astfel prima pozitie in Grupa G.



Statistica meciului de la Istanbul – AICI

In urma rezultelor inregistrate, iata cum arata clasamentul final al Grupei G:
1. U-BT Cluj-Napoca – 11 puncte (5 victorii, 1 infrangere)
2. Hapoel U-NET Holon – 10 puncte (4 victorii, 2 infrangeri)
3. Darussafaka Istanbul – 8 puncte (2 victorii, 4 infrangeri)
4. Happy Casa Brindisi – 7 puncte (1 victorie, 5 infrangeri)

Conform sistemului competitional, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca avanseaza direct in Round 16 din Basketball Champions League, in vreme ce Hapoel U-Net Holon si Darussafaka Istanbul vor intra la barajul Play-In iar Happy Casa Brindisi paraseste scena europeana.

Astfel, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va evolua in premiera alaturi de cele mai bune 15 echipe din cadrul celei mai importante competitii continentale intercluburi derulata sub egida FIBA, urmand sa se confrunte in cadrul Grupei K din Round of 16, incapnd din 25 ianuarie 2022, cu puternica grupare iberica Unicaja Malaga (castigatoarea Grupei C), dar si cu doua dintre invingatoarele duelurilor din Play-In, care opun echipele Prometey (Ucraina) – ocupanta locului 2 din Grupa B si Filou Oostende (Belgia) – ocupanta locului 2 din Grupa E. Ultimul joc din Grupa B este programat in 28 decembrie iar ultima partida din Grupa E va avea loc in data de 29 decembrie.

Rezultate, statistici si inregistrarile meciurilor din BCL – AICI

Parteneri