Foto

U-BT Cluj-Napoca si Olimpia Rapid Bucuresti, campioanele CN U18, editia 2020-2021

Saptamana recent incheiata a programat meciurile Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U18, masculin si feminin, editia 2020-2021, laurii nationali fiind adjudecati de echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, respectiv de echipa feminina Olimpia Rapid Bucuresti. In finala intrecerii feminine, gruparea bucuresteana condusa de antrenorul principal Mandica Ciubancan a dispus in Sala Sporturilor “Constantin Jude” din Timisoara de rivala CSU Brasov, cu scorul de 58-34, si a cucerit medaliile de aur ale categoriei “under 18”. In ultimul act al competitiei similare masculine, gruparea pregatita de antrenorul principal Horia Pascu a trecut fara emotii in Arena Antonio Alexe din Ordaea de echipa LPS Bihorul CSM Oradea, cu scorul de 92-68, si a intrat in posesia medaliilor si trofeului de campioana nationala “under 18”.


Sala Sporturilor Constantin Jude din Timisoara a gazduit vreme de cinci zile meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului National U18, feminin, cu participarea celor mai valoroase opt echipe din sezonul 2020-2021. Cu cinci victorii inregistrate din tot atatea meciuri disputate in ultimul turneu al sezonului, echipa Olimpia Rapid Bucuresti a reusit sa intre in posesia medaliilor de aur si a trofeului de campioana nationala, gruparea pregatita de antrenoarea Mandica Ciubancan impunandu-se in finala intrecerilor in fata echipei CSU Brasov, cu scorul de 58-34 (25-7, 8-11, 13-5, 12-11). In finala mica, echipa LPS Satu Mare a dispus de gruparea LT Nagy Moses Tg. Secuiesc, cu scorul de 59-37, si a ocupat cea de-a treia treapta a podiumului de premiere.

In urma rezultatelor inregistrate in Turneul Final al CN U18, feminin, iata cum arata si clasamentul final al sezonului 2020-2021:

1. Olimpia Rapid Bucuresti
2. CSU Brasov
3. LPS Satu Mare
4. LT Nagy Mozes Tg. Secuiesc
5. ACS NBS Cluj-Napoca
6. CSU Politehnica Timisoara
7. CSS Nr. 4 Bucuresti
8. ACS Champions Bucuresti

La festivitatea de premiere din finalul competitiei gazduite de Sala Sporturilor Constantin Jude din Timisoara au fost decernate si urmatoarele distinctii individuale speciale:
Mihaela Panait (Olimpia Rapid Bucuresti) - MVP
Kriszta Kosman (LT Nagy Mozes Tg. Secuiesc) – cosgeter (113 puncte)
Ana Ivan (CSU Politenica Timisoara) – cea mai buna recuperatoare (79 recuperari)
Miruna Alexia Rus (NBS Cluj-Napoca) – cea mai buna pasatoare (28 pase decisive)
Delora Pricop (LPS Satu Mare) – cea mai de perspectiva sportiva
Ioana David (CSU Brasov), Mihaela Panait, Ana Ivan, Laura Bota (LPS Satu Mare), Bianca Suzana Georgescu (Olimpia Rapid) – Best Five (echipa ideala a Turneului Final).

Rezultatele si inregistrarile meciurilor din TF CN U18 F – AICI


In aceeasi perioada, Arena Antonio Alexe si Sala Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea au gazduit confruntarile din cadrul Turneului Final U18, masculin, la start fiind prezente cele mai in forma opt echipe din sezonul 2020-2021. Cu un parcurs fara greaseala in cele cinci meciuri disputate la Oradea, echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa-si adjudece laurii nationali, gruparea pregatita de antrenorul principal Horia Pascu trecand in ultimul act al competitiei de echipa LPS Bihorul CSM Oradea, cu scorul de 92-68 (19-10, 22-12, 24-23, 27-23). In finala mica, echipa CSS Nr. 6 Dinamo Bucuresti s-a impus la pas in fata ABC laguna Bucuresti, cu scorul de 77-51, si a obtinut medaliile de bronz.

In urma rezultatelor inregistrate in Turneul Final al CN U18, masculin, iata cum arata si clasamentul final al sezonului 2020-2021:

1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
2. LPS Bihorul CSM Oradea
3. CSS Nr. 6 Dinamo Bucuresti
4. ABC Laguna Bucuresti
5. LPS Focsani
6. CSO Voluntari
7. ABC Leii Bucuresti
8. ACS BC Lions Craiova

La festivitatea de premiere din Arena Antonio Alexe din Oradea au fost decernate si urmatoarele distinctii individuale speciale:
Dragos Lungu (U-BT Cluj-Napoca) – MVP
Luca Colceag (CSO Voluntari) – cosgeter (112 puncte)
Luca Colceag (CSO Voluntari) – cel mai bun recuperator (108 recuperari)
Dan Popescu (ABC laguna Bucuresti) – cel mai bun pasator (21 pase decisive)
Alexandru Parjolescu (CSS 6 Dinamo Bucuresti) – cel mai de perspectiva sportiv
Dragos Lungu, Vlad Marinau (LPS Bihorul CSM Oradea), Luca Colceag, David Antonescu (LPS Focsani), Stefan Grasu (U-BT Cluj-Napoca) – Best Five (echipa ideala a Turneului Final).

Rezultatele si inregistrarile meciurilor din TF CN U18 M – AICI

Parteneri