Foto

Victorii importante in BCL si FIBA Europe Cup

Ambele reprezentante ale baschetului masculin romanesc ramase pe scena europeana, U-BT Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, au inregistrat victorii importante, miercuri seara, in cursa pentru calificarea in fazele superioare ale cupelor europene. In penultima etapa din Grupa G din cadrul Basketball Champions League, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa castige duelul cu gruparea italiana Happy Casa Brindisi, cei peste 4.000 de spectatori prezenti in tribunele BT Arena aclamand la final victoria obtinuta de campioana en-titre a LNBM, cu scorul de 104-94. In runda secunda din FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a continuat marsul triumfal din Grupa K, bihorenii impunandu-se si in fief-ul gruparii portugheze Sporting CP Lisabona, cu scorul de 83-77.


Finalistele sezonului trecut din Liga Nationala de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, continua seria evolutiilor deosebite din competitiile continentale intercluburi desfasurate sub egida FIBA, ambele echipe romanesti reusind, miercuri seara, sa se impuna din nou in plan european.

In Basketball Champions League, in fata a peste 4.000 de spectatori care au luat loc in tribunele BT Arena, campioana en-titre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a avut o noua prestatie de exceptie in cadrul Grupei G, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan reusind sa se impuna din nou in fata echipei italiene Happy Casa Brindisi, cu scorul de 104-94 (28-19, 27-29, 28-26, 21-20).

Statistica oficiala a partidei gazduita de BT Arena - AICI

O victorie obtinuta dupa un meci controlat oarecum in totalitate de gazde si care mentine gruparea clujeana in cursa de calificare directa de pe prima pozitie a grupei G, in conditiile in care in cealalta partida din penultima etapa, Hapoel U-Net Holon s-a impus in fata gruparii turce Darussafaka, cu scorul de 64-57. In urma rezultatelor inregistrate miercuri seara, iata cum arata clasamentul Grupei G:
1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. Hapoel U-NET Holon – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
3. Darussafaka – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
3. Happy Casa Brindisi – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)

Conform sistemului competional, prima clasata din fiecare grupa va accede direct in Round of 16 Basketball Champions League iar echipele clasate pe locurile 2 si 3 vor juca in barajul din Play-In, dupa sistemul cel mai bun din trei jocuri.
In ultima runda din Grupa G, in data de 22 decembrie, sunt programate meciurile Darussafaka – U-BT Cluj-Napoca si Hapoel U-Net Holon – Happy Casa Brindisi, clujenii avand o misiune dificila in lupta pentru mentinerea pe locul 1, fiind obligati sa obtina o noua victorie in Turcia.


In faza secunda a grupelor din FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a continuat seria jocurilor foarte bune, echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim obtinand o victorie uriasa la Lisabona, chiar in fief-ul gruparii portugheze Sporting CP, scorul de 83-77 (24-20, 25-19, 11-23, 23-15). A fost un meci nebun, in care bihorenii au avut un debut furtunos si au intrat la vestiare cu avantaj de zece puncte, scor la pauza 49-39, pentru ca, in sfertul al treilea sa cedeze inexplicabil si sa permita portghezilor sa revina puternic si sa intre in ultimele zece minute de joc cu un mic avans de doua lungimi, scor 60-62.

In ultimul sfert, oradenii reusesc sa preia din nou initiativa si preiau conducerea gratie reusitei de la mare distanta a lui Richard, scor 69-68 in min. 35, iar finalul se transforma intr-o lupta deschisa, in care gazdele au tot cautat victoria, dar oaspetii s-au opus foarte bine in defensiva si au punctat decisiv prin dunkul realizat de Green, astfel ca tabela s-a inchis la scorul de 83-77 in favoarea reprezentantei LNBM. Un succes urias, care mentine CSM CSU Oradea pe prima pozitie fara infrangere in clasamentul Grupei K, cu sanse marite de calificare in sferturile de finala.

Statistica oficiala a partidei de la Lisabona - AICI

Tot miercuri seara si tot la Lisabona, Trefl Sopot s-a impus in fief-ul gruparii portugheze Benfica, cu scorul de 79-67. In urma acestor rezultate, iata cum arata clasamentul Grupei K dupa doua etape, cu precizarea ca primele doua clasate vor accede in sferturile de finala:
1. CSM CSU Oradea – 4 puncte (2 victorii)
2. Sporting CP – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. Trefl Sopot – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
4. Benfica Lisabona – 2 puncte (2 infrangeri)

Urmatoarele meciuri se vor desfasura in 11 ianuarie (Benfica Lisabona – Sporting CP) si 12 ianuarie (Trefl Sopot - CSM CSU Oradea).

Parteneri