Foto

Vulturii au cedat cu greu in fata Israel in cadrul FIBA EUROBASKET 2022 QUALIFIERS

Reprezentativa masculina a Romaniei a cedat la mare lupta in fata selectionatei Israel, cu scorul de 71-79 (17-22, 14-23, 18-17, 22-17), in meciul inaugural din ultima fereastra a Grupei A din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, gazduit in aceasta seara de impresionanta Gliwice Arena. Dupa o zi de pauza, Vulturii vor evolua duminica seara, de la ora 21:30, tot in Gliwice Arena, impotriva nationalei Poloniei, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT 3.


Partida inaugurala din cadrul bulei epidemiologice de la Gliwice si Katowice realizata de FIBA pentru meciurile Grupei A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers a adus fata-n fata in aceasta seara selectionatele Israel si Romaniei, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu avand o misiune dificila in fata liderului neinvins al seriei de calificare. Si chiar daca au fost lipsiti de aportul unor jucatori valorosi din cauza unor probleme medicale, tricolorii au reusit, totusi, sa aiba o prestatie solida in ansamblu in fata nationalei pregatita de David Kattache, fiind chiar aproape sa produca o mare supriza. De altfel, Vulturii au jucat in multe momente de la egal la egal cu liderul neinvins al Grupei A, reusind ca dupa pauza sa recupereze din handicap si sa impinga partida spre un final palpitant, in care clipele de neatentie si unele mici erori individuale au facut ca balanta victoriei sa se incline, totusi, in favoarea Israel.

A fost un joc in care tanarul Mihai Maciuca a avut o evolutie deosebita, cu o linie statisitica in care a adunat 18 puncte, 4x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii, sprijinit consistent de Bogdan Popa, cu 13 puncte, 3x3, 8 recuperari, 1 interceptie, dar si de Bogdan Nicolescu, capitanul tricolorilor, aflat la primul meci oficial in aceasta campanie de calificare, reusind sa-si treaca in cont 8 puncte, 2x3, 4 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii.


Statistica completa a meciului poate fi consultata AICI


Conferinta de presa de dupa meci poate fi vizionata AICI

 

La putin timp dupa incheierea jocului, Mihai Maciuca a declarat: “Suntem o echipa foarte tanara iar obiectivul nostru este sa acumulam experienta si sa construim o nationala puternica pentru urmatorii ani. Consider ca viitorul este promitator pentru noi. In seara asta am fost mai bine pregatiti decat la meciurile din fereastra precedenta. Am avut disponibilitate mai mare la efort, lucru pe care cred ca l-am aratat ca echipa si astfel am reusit sa compensam absentele unor jucatori.”

La randul sau, Bogdan Popa a punctat: "Este foarte important ca am fost combativi pe tot parcursul jocului si nu am renuntat nici un moment. Suntem o echipa in formare, tanara, si consider ca ne-am jucat sansele pana la final. Am fost condusi la pauza cu 14 puncte, dar antrenorul a reusit sa ne motiveze in vestiar. Ne-a reamintit sa luptam si sa fim bataiosi, ceea ce am si facut in ultimele doua sferturi.”


La conferinta de presa, capitanul Bobe Nicolescu a subliniat printre altele: “Stiam ca avem o misiune foarte dificila si ne asteapta un meci foarte greu. Am avut din nefericire anumite momente din joc in care ne-am pierdut concentrarea, iar la acest nivel te costa scump. Sunt totusi bucuros, deoarece consider ca putem extrage si lucruri bune, poate unele chiar foarte bune, dupa acest joc. Am aratat caracter si ca dorim foarte mult sa ne luptam pana la capat. Am aratat motivație. Dupa cum se stie, la precedenta fereastra nu am avut cele mai bune rezultate. Motivele nu tin de baschet sau a fost neaparat o vina a noastra, dar aceste lucruri sunt la trecut. Acum, ne-am dorit sa aratam ca putem sa fim un oponent pentru orice echipa. Fireste, ne-am dorit sa castigam, dar din pacate, din lipsa de concentrare in anumite momente, n-a fost posibil in aceasta seara. Cu timpul, insa, invatam din greseli si putem repara sau imbunatati anumite aspecte. Este important ca avem aceasta baza, de a fi motivati si de a da totul pe teren atunci cand venim la nationala.”

In cel de-al doilea meci din Grupa A, campioana mondiala en-titre Spania si-a luat revansa in fata Poloniei si s-a impus intr-un final de incandescent, cu scorul de 89-88, Guerra marcand punctul victoriei pentru iberici de la linia de aruncari libere.

In urma rezultatelor de astazi, iata cum arata clasamentul Grupei A, cu precizarea ca, desi a fost invinsa, Polonia s-a alaturat Spaniei si Israel in “trenul” pentru FIBA EuroBasket 2022:
1. ISRAEL – 10 puncte (5 victorii)
2. SPANIA – 8 puncte (3 victorii si 2 infrangeri)
3. POLONIA – 7 puncte (2 victorii si 3 infrangeri)
4. ROMANIA – 5 puncte (5 infrangeri)

Sambata este zi de pauza iar duminica, Vulturii vor evolua, de la ora 21:30, tot in Gliwice Arena, impotriva nationalei Poloniei, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT 3.

Rezultate, statistici si inregistrari video din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers - AICI

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri