Foto

Vulturii isi testeaza fortele cu Austria la St. Polten

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va sustine, astazi si maine, cu incepere de la ora 19:00, doua meciuri internationale de verificare impotriva selectionatei similare a Austriei. Selectionerul Tudor Costescu are la dispozitie pentru cele doua partide amicale care vor fi gazduite de Sala Sporturilor din St. Polten un lot format din 14 sportivi, cele doua confruntari fiind ultimele teste de verificare inaintea participarii la meciurile din cadrul Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers.

Cu mai putin de o saptamana pana la plecarea spre Riga, acolo unde va disputa meciurile din Grupa D din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers, nationala masculina a Romaniei se pregateste intens sub comanda selectionerului Tudor Costescu. Dupa o saptamana de antrenamente in Arena FRB, Vulturii au plecat joi dimineata spre localitatea austriaca St. Polten pentru doua meciuri internationale de verificare impotriva selectionatei similare a Austriei, intalniri programate sa se dispute vineri si sambata, cu incepere de la ora 19:00. Trecand peste problemele medicale, care au cauzat absentele internationalilor Dragos Diculescu, Alexandru Olah si Nandor Kuti, selectionerul Tudor Costescu a apelat pentru meciurile cu Austria la un lot format din urmatorii 14 sportivi:

1. Lucas Dan TOHATAN (BC CSU Sibiu)
2. Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti)
3. Marcu BADIU (CSO Voluntari)
4. Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
5. David VIDA (U-BT Cluj-Napoca)
6. Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
7. Patrick Neal RICHARD II (U-BT Cluj-Napoca)
8. Mihai MACIUCA (FC Arges Pitesti)
9. Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
10. Stefan GRASU (U-BT Cluj-Napoca)
11. Ionut BERCEANU (Dinamo Bucuresti)
12. Rares UTA (FC Arges Pitesti)
13. Bogdan POPA (FC Arges Pitesti)
14. Emanuel CATE (UCAM Murcia CB – Liga Endesa)
* Tudor GIRBEA a ramas in Bucuresti.

Staff-ul tehnic este compus din Tudor Costescu (antrenor principal), Nenad Markovic (antrenor secund), Cosmin Radu (antrenor pregatire fizica), Stefan Odea (scouter), Csaba Mott si Rudi Ivanoiu (maseuri) iar seful delegatiei tricolore este antrenorul coordonator FRB, Constantin Ioan.

Reamintim ca, reprezentativa masculina a Romaniei va evolua la Riga, in perioada 4-14 august, in cadrul Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers, Vulturii urmand sa joace impotriva Letoniei si Belarus dupa urmatorul program:

7 august 2021
Romania – Letonia (ora 19:30)
9 august 2021
Belarus – Romania (ora 19:30)
11 august 2021
Letonia – Romania (ora 19:30)
13 august 2021
Romania – Belarus (ora 19:30)

Primele doua echipe clasate in Grupa D vor accede in cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers.

Tinand cont de programul realizat de staff-ul tehnic tricolor, nationala Romaniei revine din Austria in data de 1 august si va continua antrenamentele in Bucuresti iar in data de 4 august va pleca spre Riga, pentru a intra in “bula epidemiologica” realizata de FIBA pentru precalificarile europene la World Cup 2023.

Parteneri