Foto

Vulturii se pregatesc pentru meciurile cu Israel si Polonia din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei s-a reunit, astazi, 10 februarie, in Bucuresti, in vederea inceperii pregatirilor pentru ultimele doua meciuri din cadrul ultimei ferestre din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. Conform programului competitional anuntat de FIBA, Vulturii vor evolua in bula epidemiologica realizata in localitatea poloneza Gliwice impotriva selectionatelor similare ale Israel (19 februarie) si Poloniei (21 februarie), delegatia tricolora urmand sa plece spre Polonia in data de 15 februarie.


Asadar, pentru ultima actiune din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, selectionerul Tudor Costescu si secundul Nenad Markovic au convocat pentru antrenamentele care incep in aceasta seara in Arena de Baschet din Bucuresti urmatorii sportivi:
Lucas TOHATAN (BC CSU Sibiu)
Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti)
Marcu BADIU (CSO Voluntari)
Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
Dragos DICULESCU (SCM U Craiova)
Mihai MACIUCA (FC Arges Pitesti)
Tudor GIRBEA (CSO Voluntari)
Ionut BERCEANU (Dinamo Bucuresti)
Alexandru OLAH (SCM Timisoara)
Bogdan POPA (FC Arges Pitesti)
Rares UTA (FC Arges Pitesti)

In plus, Emanuel CATE (UCAM Murcia – Spania) si Kristopher RICHARD (Stelmet Zielona Gora – Polonia) au fost convocati sa se alature lotului tricolor direct in Polonia, in data de 15 februarie.

Pentru asigurarea unui climat de siguranta medicala, toti componentii delegatiei tricolore au efectuat deja un test serologic (IgG si IgM) si un test RT-PCR, conform calendarului de testare FIBA, urmatoarea testare RT-PCR obligatorie inainte de plecarea spre Gliwice urmand sa fie efectuata in data de 13 februarie. Pina in prezent, nu exista probleme din punct de vedere epidemiologic in cadrul delegatiei Romaniei.  

Pe de alta parte, tinand cont de unele situatii neprevazute cauzate de pandemia Covid-19, dar si de unele posibile accidentari, urmatorii patru sportivi au fost trecuti de catre stafful tehnic al echipei nationale pe lista trimisa catre FIBA, si pot fi convocati in orice moment pentru cele doua jocuri de la Gliwice, urmand sa faca si ultimul test RT-PCR impus de FIBA, in 13 februarie:
Giordan WATSON (CSM CSU Oradea)
Rolland   TOROK (BC CSU Sibiu)
Radu VIRNA (Steaua Bucuresti)
Laszlo LAZAR (SCM Timisoara)

Conform programului stabilit de selectionerul Tudor COSTESCU, Vulturii incep din aceasta seara antrenamentele in Arena de Baschet din Bucuresti, urmand ca peste cinci zile sa plece spre Gliwice, in data de 15 februarie.
Mentionam ca staff-ul tehnic al echipei nationale de seniori este compus din:
COSTESCU Tudor – antrenor principal
MARKOVIC Nenad – antrenor secund
BARAGAU Cezar – preparator fizic
OSEAN Vasile – doctor
RESTEMAN Adrian – kinetoterapeut
MOTT Csaba – masseur
FOMETESCU Claudiu – antrenor federal
IOAN Constantin – antrenor coordonator FRB
TOMA Marius – team-manager

Pentru alte detalii (rezultate, statistici, inregistrari video, clasament, foto) din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers - AICI

Parteneri