Foto

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 intra in pregatire la Izvorani!

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei va intra de la mijlocul saptamanii viitoare in cantonament de pregatire la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani, conform planului de pregatire aprobat de Consiliul Director al FRB si de Comisia Tehnica a COSR pentru perioada 01.06 – 29.07.2020. Pregatirea de la baza sportiva a COSR va fi efectuata cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 iar la inceputul lunii iunie atat sportivele, cat si membrii staff-ului tehnic, vor efectua teste Real Time PCR – COV-19. Pana la aflarea rezultatelor acestor teste necesare pentru a putea participa la antrenamente, sportivele se vor pregati individual la domiciliu, urmand ca din data de 4 iunie, in cazul in care nu exista probleme medicale, sa intre pentru urmatoarele trei saptamani in cantonamentul de la Complexul Olimpic “Sidney 2000”.
 
Pentru aceasta prima actiune organizata dupa ridicarea starii de urgenta din Romania au fost convocate urmatoarele sportive: MARGINEAN Gabriela, STOENESCU Ancuta, IRIMIA Gabriela, SIPOS Anca, UIUIU Alexandra, GODRI-PARAU Annemarie, STANICI Florina Gabriela, PAVEL Elisabeth, URSU-KIM Sonia si WALKER Ashley. Primele sapte sportive se vor prezenta la Izvorani in data de 4 iunie si urmeaza sa se pregateasca timp de trei saptamani sub indrumarea directa  a membrilor staff-ului tehnic, in vreme ce ultimele trei sportive, PAVEL, URSU-KIM si WALKER, se vor pregati in continuare de la domiciliu. Pivotul Elisabeth Pavel a revenit in aceste zile in tara din Italia si este obligata sa-si petreaca urmatoarele doua saptamani in izolare la domiciliul din Sibiu, in vreme ce Sonia Ursu se afla in Coreea de Sud iar Ashley Walker este in SUA. Totodata, iata si componenta staff-ului tehnic care va fi prezent pe toata perioada cantonamentului de la Izvorani: Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nutescu (fizioterapeut/kinetoterapeut) si Cristian Olteanu (psiholog).
 
Astfel, dupa mai bine de doua luni de pregatire individuala la domiciliu, situatie cauzata de restrictiile din starea de urgenta, componentele lotului olimpic de baschet 3x3 vor putea reveni pe teren si vor incepe pregatirea intr-un cadru organizat in incinta unei baze sportive controlata epidemiologic, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

Conform planului de pregatire, staff-ul tehnic al lotului olimpic de baschet 3x3 are in vedere mai multe obiective referitoare la pregatirea fizica, tehnica, tactica si nu in ultimul rand la cea psihologica. In prima saptamana de pregatire se va pune accent pe readaptarea la miscare dupa perioada de carantina si pe imbunatatirea mobilitatii. Vor urma alte doua saptamani de antrenamente, vizandu-se in principal pregatirea fizica generala si dezvoltarea capacitatii de efort aerob, imbunatatirea echilibrului, mobilitatii si a stabilitatii, optimizarea jocului de picioare si brate, maximizarea capacitatii de manuire a mingii, precum si imbunatatirea acuratetii aruncarii la cos si a pasarii.

La finalul acestei actiuni, componentele lotului olimpic se vor intoarce acasa pentru o saptamana, perioada in care se vor efectua din nou antrenamente individuale on-line, urmand ca din data de 2 iulie sa revina la Complexul Olimpic “Sidney 2000” de la Izvorani pentru cel de-al doilea cantonament de trei saptamani, la care va participa si Eli Pavel.

Reamintim ca Romania a obtinut calificarea la turneul feminin de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alaturi de Rusia, China si Mongolia, gratie pozitiei din clasamentul mondial al federatiilor nationale realizat de FIBA pana la data de 31 octombrie 2019 (n.n. - Romania s-a situat pe locul 4 in lume si pe locul 2 in Europa in topurile FIBA 3x3). La turneul olimpic urmeaza sa mai participe si alte patru natiuni, care urmeaza sa fie stabilite dupa disputarea unor turnee de calificare, acestea urmand sa se desfasoare cel mai probabil in 2021.

In perioada starii de urgenta, Acvilele au raspuns provocarii colegilor din lotul olimpic de canotaj si au impartasit COSR din experientele traite si modalitatile in care s-au antrenat in perioada de izolare si carantina, gandurile lor fiind publicate in Buletinul Informativ COTAS din luna mai – vezi AICI

Parteneri