Foto

Nationalele 3x3 ale Romaniei sunt calificate la Jocurile Europene din 2023

Forul internationala de baschet a anuntat ca ambele echipe nationale de 3x3 ale Romaniei sunt calificate la cea de-a treia editie a Jocurilor Europene, eveniment care va avea loc anul viitor in localitatea poloneza Cracovia, in perioada 21 iunie - 2 iulie.

Astfel, in urma rankingului FIBA 3x3, atat nationala noastra feminina, cat si nationala masculina, se vor alinia la startul intrecerilor EG 2023, alaturi de alte 15 selectionate nationale. In turneul feminin vor concura nationalele Frantei, Germaniei, Lituaniei, Tarilor de Jos, Spaniei, Poloniei, Romaniei, Ungariei, Cehiei, Elvetiei, Austriei, Ucrainei, Estoniei, Greciei, Letoniei si Israel.

In competitia similara masculina vor fi prezente nationalele Serbiei, Lituaniei, Tarilor de Jos, Letoniei, Belgiei, Frantei, Elvetiei, Germaniei, Poloniei, Austriei, Israel, Sloveniei, Spaniei, Cehiei, Romaniei si Estoniei. Cele 16 echipe din fiecare categorie vor lupta pentru medaliile continentale dar si pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Parteneri