Foto

Doliu in baschetul romanesc

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea prematura in nefiinta a celui care a fost profesorul antrenor Gabriel Ionescu. Din pacate, dupa o grea si nedreapta suferinta cauzata de un atac cerebral, astazi, inima unuia dintre cei care a slefuit in ultimele patru decenii multe talente baschetbalistice in judetul Dambovita a incetat sa mai bata, obligandu-i astfel pe medicii de la Spitalul Judetean din Targoviste sa declare decesul antrenorului Gabi Ionescu la numai 66 de ani.

Cunoscut in lumea baschetului dambovitean si nu numai, Gabi Ionescu si-a dedicat intreaga viata sportului cu mingea la cos, fiind jucator la Cimentul Fieni, dar si la echipa divizionara locala. Dupa ce si-a agatat ghetele-n cui, Gabi Ionescu a ramas sub panouri si a preluat bagheta de antrenor, pornind de la echipe de juniori si ajungand mai apoi pana la echipa de senioare din Targoviste. De-a lungul carierei a contribuit ca antrenor atat la descoperirea si slefuirea mai multor tinere talente din orasul Turnului Chindiei, cat si la marile performante de dupa 1990 ale echipei feminine din Targoviste, fiind prezent in staff-urile tehnice ale acesteia la cucerirea mai multor titluri nationale din Divizia A. Totodata, s-a implicat activ si in organizarea Festivalului National de Minibaschet, fiind mai multi ani responsabil cu Tabara Cerbu, locatie care a gazduit mai multe editii ale intrecerilor nationale de copii.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a profesorului antrenor Gabi Ionescu, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Parteneri