Foto

Programul primei sesiuni de licențiere a antrenorilor de baschet pentru sezonul 2024-2025

Colegiul Central al Antrenorilor din cadrul Federatiei Romane de Baschet anunta ca datele de desfasurare ale sesiunilor de licentiere pentru antrenorii de baschet din Romania (pentru toate licentele-A,B,C),pentru sezonul 2024-2025, sunt următoarele:

Sesiunea I -  perioada 15-16.06.2024 (pentru toate licentele - A, B, C)
Sesiunea II - perioada 07-08.09.2024 (pentru toate licentele - A, B, C)
* acestea sunt singurele sesiuni organizate de FRB prin care antrenorii vor putea obtine licentele A, B, C pentru sezonul 2024-2025

Conform Art. 4, punctul (5), "Dobandirea unei categorii superioare se realizează dupa minimum 2 (doi) ani competitionali / 2 sezoane competiționale de la dobandirea licentei anterioare".

Pe de alta parte, antrenorii care detin o licenta  provizorie de orice tip ( A,B,C) sunt asteptati la examenele de licentiere pentru sezonul 2024-2025.
Ca noutate noul Regulament de Licentiere nu mai prevede obligativitatea sustinerii examenului pentru reînoirea licentei dupa patru ani de zile ( odata obtinuta licenta este valabila pe perioada nelimitata).
Suporturile curs pentru fiecare tip de licenta le gasiti aici:

Licența C
Licența B
Licența A

Inscrierile pentru cei care doresc sa participe la prima sesiune de licentiere se pot efectua pana la data de 13.06.2024, respectiv cu 48 de ore înaintea începerii sesiunii. Înscrierile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.* documentele necesare pentru dosarul personal pot fi depuse fizic la sediul FRB sau pot fi trimise electronic pe adresa de e-mail licentierefrb@frbaschet.ro

Inscrierea candidatilor in vederea licentierii se face in baza dosarului personal care va cuprinde:

a) copie carte de identitate (pasaport)

b) copie carnet de antrenor de baschet (adeverinta doveditoare de urmare a unor cursuri în vederea obtinerii categoriei de antrenor)

c) adeverinta eliberata de clubul la care activeaza, doveditoare a vechimii in calitate de antrenor in care se va preciza tipul licentei pe care o poseda si categoriile de varsta la care a antrenat;

d) acte doveditoare in vederea calcularii punctajului activitatilor (fiecare antrenor calculeza punctajul pentru  activitati in formularul din anexa si membrii CCA vor verifica veridicitatea datelor) - vezi mai jos anexa GRILA DE PUNCTAJ ( o descarcati de AICI)

e) dovada achitarii taxei de licentiere (taxa se poate achita si online, in contul IBAN RO07BTRLRONCRT0347551501)
taxa  licența C -100 lei , B -150 lei , A -300 lei
taxă licență provizorie  C 200 lei ,B 300 lei, A 600 lei

f) cerere prin care sa se specifice categoria la care se solicita licentierea (anexa 1 - o descarcati de AICI)

g) declaratie GDPR (anexa 2 - o descarcati de AICI)

Pentru alte informatii, consultati Regulamentul de licentiere a antrenorilor de baschet.

Locatia si programul sesiunii de licentiere urmeaza sa fie comunicate in cel mai scurt timp.

Programul de desfășurare  pentru susținerea examenului de licențiere din cadrul primei sesiuni este următorul:

Sâmbăta 15.06.2024
Ora 15.00 - Confirmare dosare , informații despre desfășurarea examenelor
Ora 15.30 - Susținerea examenului de licența - proba scrisă

Duminică 16.06.2024
Ora 10.00 - Susținerea examenului de licența - proba practico-metodică

La probele practice, antrenorii vor avea echipamentul corespunzător, (trening, tricou și încălțăminte sport), fiind exclusă ținută casual.
Examenele din prima sesiune de licențiere, din perioada 15-16 iunie 2024, vor avea loc în Arena de Baschet și în sala de conferințe ”Mihai Nedef” de la sediul Federației Române de Baschet.

 

Parteneri