Foto

All Star Game - Oradea 2010

Municipiul Oradea a fost pentru doua zile capitala baschetului romanesc, dovedindu-se o gazda perfecta pentru toti invitatii “All Star Game – 2010”. Antrenori si vedete din Divizia A, foste glorii de sub panouri, precum si presedinti de cluburi divizionare, au raspuns favorabil invitatiei FRB si au tinut sa participe atat la regalul baschetbalistic din Arena “Antonio Alexe”, cat si la actiunea caritabila demarata pentru a veni in sprijinul Sectiei de Oncologie a Spitalului Clinic “Gavril Curteanu” ca sa achizitioneze un aparat de ventilatie, in valoare de cca. 65.000 de lei. Si cum Oradea a fost rampa de lansare a regretatului international Antonio Alexe, participantii la “All Star Game – 2010” au dorit sa-i aduca un omagiu celui ce a disparut prematur in urma cu mai bine de cinci ani. Infruntand capriciile unei ierni tarzii, jucatorii, antrenorii si oficialii au parcurs in tacere aleile Cimitirului Rulikowski si au depus coroane de flori la mormantul fostului capitan al nationalei, in memoria caruia au aprins mai multe lumanari. Depasind cu greu momentele de tristete, micuta, dar inimoasa, familie a baschetului si-a indreptat mai apoi atentia pentru cateva ore spre viitor, reusind sa demareze Proiectul “Baschet in Gradinite” si in municipiul bihorean.
 
Seara, fanii au luat cu asalt Arena “Antonio Alexe” pentru a asista la un show baschetbalistic de calitate, pigmentat timp de patru ore cu toate ingredientele necesare asigurarii unei retete de succes: meciurile Old Star Game si All Star Game, numeroase concursuri interactive, precum si momente de gratie artistica, asigurate de majorete locale. Balul a fost deschis de veterani, fostele glorii adunate in selectionata Old Star Romania reusind sa se impuna in fata Old Star Oradea, cu 59-54, la capatul unei dispute in care scorul final a fost doar o chestiune statistica. Mult mai importanta a fost reintalnirea fostelor glorii care in urma cu decenii faceau furori pe sub panourile autohtone, spectacolul sportiv fiind asigurat prin numeroase artificii tehnice, dar si prin faze haioase, cu reusite de zile mari. In rolurile principale: Pogonaru (16 p), Rotaru (11 p), Paun (9 p), Cristescu (8 p), Vinereanu (6 p), Madarjac (5 p), Marinescu (2 p), Dumitru (2 p), Caraion si Branisteanu, pentru Old Star Romania, respectiv Viciu (15 p), Nicoara (15 p), Gellert (9 p), Flaundra (4 p), Szabo (3 p), Sere (3 p), Antohi (2 p), Kosa (2 p), Pascu (1 p), Laza si Cristea, pentru Old Star Oradea.
Show-ul a continuat cu mult asteptatul meci al stelelor divizionare, in debutul caruia jucatorii si antrenorii au donat cate o jucarie pentru copii in cadrul Proiectului “Daruieste”. Dupa o prezentare “made in NBA”, actorii s-au pus serios pe treaba, selectionata SUDULUI, condusa de pe margine de Teo Evans, reusind in cele din urma sa invinga echipa NORDULUI, pregatita de Dragan Petricevic si Cristian Achim, cu scorul de 105-103.
Tudor Dumitrescu si-a adjudecat concursul de aruncari de trei puncte dupa ce in finala a marcat 9 din cele 10 aruncari executate. Iar asta, dupa ce favoritul publicului, Andelko Mandic, reusise in faza preliminara sa obtina cea mai buna linie, cu 13 reusite din 15 incercari.
Consursul de slam-dunk i-a revenit americanului Joe Barber III, care l-a depasit in finala, cu sprijinul publicului, chiar pe colegul sau de la Energia Rovinari, Andrei Capusan, care pornise ca mare favorit dupa ce a realizat o faza de mare spectacol: slam-dunk marcat dintr-o pasa primita de la Mihai Paul, aflat in tribuna din spatele panoului la care s-a desfasurat disputa! Cel mai important trofeu, oferit celui mai valoros jucator al meciului, a ajuns la final in posesia pivotului Zoran Krstanovic, 21 p. Si daca tot am amintit de puncte, iata si lista celorlalti marcatori: Brown (13 p), Dumitrescu si Markovic (cate 10 p), Haiduc si Dragusin (cate 9 p), Cooley si Nicoara (cate 8 p), Mandic (7 p), Paltinisanu si Silvasan (4 p), Chetreanu – NORD; Trim (17 p), Bassett si Craciun (16 p), Barber III (14 p), Dumitru (12 p), Capusan (10), Mandache (7), Jackson (6), Paul (5), Macaveiu (2) - SUD. Desi accidentati, David Lawrence si Claudiu Fometescu au onorat evenimentul si au fost prezenti la Oradea, capitanul echipei Dinamo intrand si pe teren pentru cateva zeci de secunde.

Si ca totul sa se incheie intr-o nota pozitiva,
la Balul de Caritate organizat la restaurantul Ciuperca din Oradea a fost adunata in urma licitarii echipamentelor de joc intreaga suma necesara achizitionarii aparatului de ventilatie, care va fi donat sectiei de oncologie a Spitalului Clinic “Gavril Curteanu”.

Parteneri