ANUNT IMPORTANT REFERITOR LA ZIUA DE DOLIU NATIONAL

Federatia Romana de Baschet isi exprima pe aceasta cale intreaga compasiune fata de familiile victimelor atentatelor de la Bruxelles, din data de 22 martie 2016, si este solidara cu locuitorii Capitalei Europei in momentele de grea cumpana ce incearca UE in aceste zile.

In acest context, tinand cont de prevederile Legii 75/1994 si de Hotararea de Guvern de astazi, cu privire la stabilirea datei de 24.03.2016 ca fiind zi de doliu national in memoria victimelor de la Bruxelles, Federatia Romana de Baschet anunta ca inaintea tuturor meciurilor de baschet programate in intrecerile nationale sa se dispute, joi, 24.03.2016 (indiferent de categoria de varsta), sa se tina un moment de reculegere.
Totodata, organizatorii meciurilor de joi trebuie sa se asigure de respectarea tuturor prevederilor legale referitoare la desfasurarea activitatilor in zilele de doliu national. Astfel, in salile de sport drapelul Romaniei va fi coborat in berna, inaintea si in timpul jocurilor nu va fi difuzata muzica la difuzoare, iar momentele de spectacol ale majoretelor vor fi anulate.

Parteneri