Clarificari privind Campionatul European U18 feminin de la Oradea

Pozitia Federatiei Romane de Baschet referitoare la articolul “Campionatul European de Juniori (U18) feminin - Mai sunt 56 de zile pâna la start, dar Oradea nu are conditii pentru a gazdui evenimentul”, publicat pe un site din tara, este ferma si argumentata. In randurile care urmeaza vom demonta punctual acuzatiile aduse.

1.       Romania, prin Federatia Romana de Baschet este organizatoarea Campionatului European U18 din 2011 si este direct interesata intr-o  buna organizare.
2.       Federatia Romana de Baschet a solicitat forului international si a acordat organizarea orasului Oradea pentru Turneul Final U18.
3.       Federatia Romana de Baschet a solicitat in numeroase randuri Liceului cu Program Sportiv din Oradea, proiectul cu privire la modernizarea salii de jocuri (baschet).
4.       Proiectul a ajuns in Federatia Romana de Baschet, neoficial, pe data de 15 mai 2011, fara nici o nota de fundamentare in acest sens.
5.       Deoarece proiectul nu a fost prins in planul de buget si cheltuieli pe 2011, acesta se poate aproba la o eventuala rectificare bugetara, daca aceasta este pozitiva.
6.       Procedura de achizitii publice pentru un proiect  adus la Bucuresti dupa data de 15 mai, este: aprobare, finantare proiect, achizitie publica, executie si receptie lucrare) si dureaza mai mult de doua luni si jumatate cat a considerat Liceul cu Program Sportiv ca ar fi necesar si ar insemna finalizarea lucrarilor mult dupa terminarea Turneului Final.
7.       Valoarea proiectului  depaseste cu mult posibilitatile si toate investitiile de pana acum in salile de sport care au gazduit Campionate Europene si este de neacoperit, in situatia de criza financiara si economica pe care o traverseaza Romania si pe care o resimte intreaga populatie.
8.       Pentru organizarea Campionatului European, inspectia FIBA a solicitat climatizare (eventual), panouri, tabela de marcaj si tribune.

Consider ca acuzele aduse Federatiei Romane de Baschet si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sunt neadevarate, nefondate, tendentioase si rauvoitoare si se vrea a fi o presiune negativa asupra celor doua foruri.

De asemenea, precizam ca vom face toate eforturile ca Turneul Final al Campionatului European sa se desfasoare la Oradea in cele mai bune conditii pe care Romania le poate oferi in acest moment de recesiune si reamintim ca Federatia Romana de Baschet  a organizat pana in prezent cinci Turnee Finale si a depus pana in acest moment toate eforturile pentru a dezvolta bugetul sportului si infrastructura sociala si sportiva din Romania.

In final, mentionam ca bugetul anual al Federatiei Romane de Baschet este de 500.000 de euro pentru toate competitiile nationale si internationale la care Romania participa.
 
Va asteptam la Campionatul European U18 de la Oradea!

 
 

Parteneri