Comunicat CCAB

In urma sesizarilor primite dupa meciul desfasurat in Sala Sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea, intre echipele CSM U Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CCAB face urmatoarele precizari:

Conform Interpretarilor Oficiale ale Regulamentului Jocului de Baschet, aprobate de FIBA pentru sezonul in curs, decizia oficialilor la meciul disputat intre CSM U Oradea si U-BT Cluj-Napoca este conforma cu Articolul 44, punctul 44-4, dupa cum urmeaza:
44 – 4 Exemplu: B1 comite o greseala asupra lui A1 si aceasta este a 6-a greseala a echipei B in aceasta perioada. Lui A1 se acorda 2 aruncari libere. In locul lui A1, este A2 cel care incearca cele 2 aruncari libere. Eroarea este descoperita:
(a) Inainte ca mingea sa paraseasca mainile lui A2 pentru prima aruncare libera.
(b) Dupa ce mingea a parasit mainile lui A2 pentru prima aruncare libera.
(c) Dupa ce a doua aruncare libera a fost reusita.
Interpretare: In (a) eroarea se corecteaza imediat si lui A1 se va solicita sa incerce cele 2 aruncari libere, fara sa se mai acorde nici o alta sanctiune echipei A.
In (b) si (c) cele 2 aruncari libere sunt anulate si jocul trebuie sa fie reluat cu o repunere in joc pentru echipa B de la prelungirea liniei de aruncari libere.
Aceeasi procedura trebuie sa fie aplicata daca greseala lui B1 este antisportiva. In acest caz, de asemenea, dreptul la posesia mingii ca parte a sanctiunii este anulat si jocul trebuie sa fie reluat cu repunerea mingii in joc de echipa B de la prelungirea liniei de centru, pe partea opusa mesei scorerului.

 
Astfel, conform deciziei initiale, cel care trebuia sa execute aruncarile libere era jucatorul care a suferit faultul, respectiv Karamo Jawara. In schimb, cel care a executat prima aruncare libera a fost Darius Hargrove.
Asadar, crew-chief-ul a luat decizia corecta de a anula aruncarea libera reusita de Darius Hargrove precum si posesia ce revenea conform deciziei initiale celor de la U-BT Cluj-Napoca, si de a acorda posesia pentru CSM U Oradea, conform celor precizate mai sus in Interpretarile Oficiale ale Regulamentului Jocului de Baschet.
Totodata, ramane in foaia oficiala greseala personala antisportiva dictata impotriva lui Barac, decizie care nu poate fi anulata.

Adrian Voinescu
Presedinte CCAB

Parteneri