Foto

Cupa FunSports 2017 si-a desemnat castigatorii!

Cea de-a sasea editie a Turneului National de mini-baschet, Cupa FunSports 2017, si-a desemnat castigatorii. In sala de sport din statiunea montana Bran s-au luptat pentru trofee 19 echipe, la baieti si fete, in competitii de mini-baschet si baby-baschet.
Primii care au intrat in concurs au fost baietii. La baby-baschet au fost trei echipe participante CS Transilvania Brasov, BC Magic Kids Brasov si BC Lions Craiova. La mini-baschet, sase echipe s-au duelat pentru suprematie. Invingatori au fost cei de la BC Lions 1 Craiova, care au trecut in finala de ACS Tonika Pucioasa. Podiumul a fost completat de cea de-a doua echipa a celor de al BC Lions Craiova. In continuare s-au clasat BC Magic Kids Brasov, CS Transilvania Brasov si CSU Brasov iar cosgeterul competitiei a fost Coman Luca de la ACS Tonika Pucioasa, in vreme ce MVP a fost desemnat Albert Buzatu de la BC Lions Craiova.
Competitia fetelor a fost una extrem de palpitanta. La baby-baschet au fost cinci echipe participante, iar finala s-a disputat intre Olimpia 2 si Olimpia 3 Bucuresti, castig de cauza avand fetele de la Olimpia 2 Bucuresti. Podiumul a fost completat de BC Lions Craiova, pozitia a patra a revenit formatiei LPS Alba Iulia, iar pe locul cinci au terminat fetele de la Margina Timis. Titlul de „best scorer” a fost cucerit de Amalia Balan de la Olimpia 2 Bucuresti iar MVP a fost colega ei de echipa, Neire Mihailescu.
Cea mai atractiva competitie a fost cea de la mini-baschet feminin. Finala s-a jucat intre CSS Ploiesti si Olimpia 2 Bucuresti si a fost una extrem de echilibrata. Ploiestencele au condus de la inceput, dar baschetbalistele din Capitala au facut o fabuloasa cursa de urmarire si au reusit sa restabileasca egalitatea cu un minut inainte de final. Ploiestiul a inscris cand mai erau 15 secunde de joc, dar la ultima faza bucurestencele au avut de executat doua aruncari libere care puteau duce partida in prelungiri. Micuta baschetbalista de la Olimpia a transformat prima libera, insa a ratat-o pe cea de-a doua si astfel CSS Ploiesti s-a impus la un punct diferenta, scor 20-19. Pe locul trei au incheiat competitia fetele de la CS2 Margina Timis, iar pozitia a patra a revenit fetelor de la LPS Alba Iulia. Doua baschetbaliste de la CSS Ploiesti au castigat premiile speciale. Ana Constantinescu a fost cea mai buna marcatoare iar Sara Sandor a primit titlul de MVP. Un premiu special a fost acordat si formatiei CS1 Margina Timis care a jucat in afara competitiei. 
Toti participantii au primit diplome, echipele de pe podium au fost recompensate si cu cupe si medalii, iar formatiile de pe primul loc au primit un rand de echipament sportiv.
Editia a sasea a Cupei FunSports la baschet a fost organizata de FunSports  si  CS Transilvania Brasov in colaborare cu Federatia Romana de Baschet.

Parteneri