Decizia Comisiei de Apel a FR Baschet

Decizia Nr.2 din data de 21.11.2015
 
Astazi, data de 21.11.2015, s-a întrunit Comisia de Apel a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita prin prezenta tuturor membrilor anume
-          PETROSEL FLORIN - Presedinte
-          OSMAN GEORGIA MALIAN - Membru
-          IACOB SORIN BOGDAN - Membru
în vederea solutionarii apelului formulat de catre SCM CRAIOVA împotriva deciziei in data de 20.11.2015 a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, prin care se solicita anularea sanctiunilor aplicate jucatorului SCM CRAIOVA – Catalin Burlacu.
 
Comisia, constatând ca a fost achitata de catre apelant, taxa, în conformitate cu dispozitiile art. 18 ale Regulamentului de Disciplina, precum si faptul ca apelul a fost depus în termenul prevazut de acelasi articol, analizând documentele dosarului:
-          Raportul comisarului asupra jocului întocmit la data de 15.11.2015
-          Punctul de vedere asupra incidentului al cluburilor SCM CRAIOVA nr.2454/18.11.2015
-          Declaratia jucatorului Catalin Burlacu din data de 18.11.2015
precum si înregistrarile meciului disputat între CSU SIBIU si SCM CRAIOVA  în data de 14.11.2015, efectuate atât de catre operatorul TV cât si de camerele din sala, retine ca la momentul în care mai erau 4,47 minute de joc, apelantul Catalin Burlacu a fost sanctionat cu greseala în atac de catre arbitrul Ciulin M.; întrucât jucatorul Burlacu Catalin s-a îndreptat spre adversarul sau direct aducându-i injurii a fost sanctionat cu GT si eliminat, fiind a cincea greseala a acestuia, fiind înlocuit de un alt jucator al echipei. Dupa efectuarea schimbului jucatorul Burlacu Catalin s-a întors la marginea terenului, aducând injurii si amenintari la adresa arbitrului.  Fapta savârsita de catre jucatorul Burlacu Catalin se sanctioneaza conform art. 17.1.1. din Regulamentul de Disciplina.  
            Fata de constatarile în cauza, Comisia urmeaza a respinge apelul declarat de SCM CRAIOVA  împotriva deciziei din data de 20.11.2015 a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet.
 
Pentru aceste motive
 
            Comisia de Apel a Federatiei Române de Baschet:

  1. Respinge apelul declarat de SCM CRAIOVA  împotriva deciziei din data de 20.11.2015 a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet.
  2. Mentine sanctiunile aplicate jucatorului Burlacu Catalin – SCM CRAIOVA, prin decizia apelata
Prezenta decizie a fost luat cu unanimitate de voturi si este definitiva, irevocabila si de imediata aplicare.
  
21.11.2015

Presedinte
PETROSEL FLORIN
 Membri
OSMAN GEORGIA MALINA                                            IACOB SORIN BOGDAN  

Parteneri