Decizia Comisiei de Apel in cazul Catalin Burlacu, 09.05.2013

Comisia de Apel a Federatiei Romane de Baschet s-a intrunit, azi, orele 09:00, la sediul FRB, din B-dul Basarabia, nr. 39, sector 2, Bucuresti, avand pe rol apelul depus in termen de CSU Ploiesti impotriva deciziei Comisiei de Disciplina, din 07.05.2013, prin care s-a dispus sanctionarea sportivului Catalin Burlacu pentru “… acte de violenta la adresa adversarilor in timpul jocului ...", eveniment petrecut cu ocazia jocului 2, din turul al doilea al Play-Off-ului Ligii Nationale de Baschet Masculin, dintre CS Municipal Oradea si CSU Ploiesti, disputat pe 02.05.2013, la Oradea, in Arena “Antonio Alexe”.
Au fost prezenti la sedinta de azi membrii Comisiei de Apel, validati de Biroul Federal al FRB, doamna Cristina Maria Manda si domnul Bogdan Stanculescu, iar procesul verbal a fost redactat de secretarul Comisiei de Apel, domnul Marius Bulancea. Din motive obiective, presedintele Comisiei de Apel, domnul Mihai Popa Cherecheanu, a absentat, dar a primit in varianta electronica toate probele si inscrisurile referitoare la cauza supusa dezbaterii, inclusiv sectiunea video ce vizeaza fapta savarsita de sportivul Catalin Burlacu.
Analizand apelul depus in termen, precum si probele administrate referitoare la cauza supusa dezbaterii, Comisia de Apel decide cu majoritate simpla de voturi:
Admite in parte contestatia depusa de CSU Ploiesti si pe cale de consecinta modifica decizia Comisiei de Disciplina, din 07.05.2013, in sensul ca, reduce la 1 (una) etapa suspendarea sportivului Catalin Burlacu pentru “…acte de violenta la adresa adversarilor in timpul jocului..." si mentine amenda aplicata sportivului in cauza, la cuantum de 300 Euro.
Astfel, ca urmare a hotararii Comisiei de Apel, sportivul Catalin Burlacu nu are drept de joc in meciul 4 din turul al doilea al Play-Off-ului Ligii Nationale de Baschet Masculin, dintre echipele CSU Ploiesti si CS Municipal Oradea, programat sa se dispute in 09.05.2013, in Sala Sporturilor din Brazi. Dupa efectuarea suspendarii, sportivul Catalin Burlacu nu va avea drept de joc decat dupa achitarea penalitatii de 300 de euro.
De mentionat ca deciziile Comisiei de Apel sunt definitive si executorii.

Parteneri