Decizii ale Biroului Federal din 28 februarie 2011

Biroul Federal al FRB s-a intrunit in data de 28.02.2011, la sediul ANST. In prezenta reprezentantului ANST, domnul Lucian Vasiliu, au fost luate urmatoarele decizii:
- in urma rezultatelor obtinute la testarea organizata de CCAB, Biroul Federal a aprobat ca Andrada Csender si Gabriela Istvan sa participe la stagiul international de arbitri candidati FIBA.
- Colegiul Central al Antrenorilor a propus spre aprobare pentru Adunarea Generala din 2011 mai multe aspecte referitoare la sistemul competitional de juniori:
CN U13 – perioada de desfasurare, 4 luni
CN U14 - perioada de desfasurare, 5 luni
CN U15 - perioada de desfasurare, 5 luni
CN U16 – perioada de desfasurare, 5 luni
CN U17 - perioada de desfasurare, 4 luni
CN U18 - perioada de desfasurare, 5 luni
CN U20 - perioada de desfasurare, 4 luni
Datele de desfasurare ale CN urmeaza sa fie stabilite impreuna cu CCCLT.
Pentru babybaschet si minibaschet, se propune sa fie organizata, in afara CN, si o competitie cu faze locale, regionale si finala (Cupa Federatiei). Se propune spre aprobare in Adunarea Generala ca la CN de babybaschet si minibaschet, un club sa poata participa cu un numar nelimitat de echipe.
CCA propune spre aprobare in Adunarea Generala ca un club de juniori sa poata inscrie mai mult de doua echipe in aceeasi competitie (aceeasi categorie de varsta), cu drept de calificare pana la turneul final al CN.
Toate aceste propuneri vor trebui argumentate de CCA pana la Adunarea Generala.
- Biroul Federal propune spre aprobare in Adunarea Generala, la recomandarea FIBA, infiintarea Comisiei Feminine a FRB. Pentru Divizia A, feminin, se propune spre aprobare in Adunarea Generala ca pe foaia oficiala de joc sa fie inscrise 10 jucatoare (Tabelul Nominal sa contina maxim 12 jucatoare), dintre care cel putin una sa fie junioare (U20, U18 etc). Se va propune spre aprobare in Adunarea Generala ca sistemul competitional al Diviziei A, feminin, sa se modifice dupa cum urmeaza: tur, retur, play-off si play-out (se elimina grupele pe regiuni). In prima etapa din turul sezonului regulat, toate echipele vor juca pe un teren neutru (in aceeasi locatie), in cadrul unui eveniment organizat de FRB. Meciurile din prima etapa a sezonului regulat vor conta ca fiind disputate pe terenul echipelor gazda.
Totodata, CCA mai propune spre aprobare si modificarea cerintelor de talie dupa cum urmeaza:
CN U16 – 1,91 m (masculin); 1,79 m (feminin); echipele sunt obligate sa foloseasca minim un jucator de talie pe durata primelor doua sferturi.
CN U18 – 1,95 m (masculin); 1,82 m (feminin); echipele sunt obligate sa foloseasca minim un jucator de talie pe durata primelor doua sferturi.
Atat in CN U16, cat si in CN U18, trebuiesc indeplinite si cerintele normelor de control. Pentru ca o echipa sa poata participa in CN trebuie sa aiba minim 5 jucatori care au obtinut punctajul de trecere la normele de control. Echipele care nu au un minim de sapte jucatori care au trecut probele de control (dupa restante), nu se pot califica la turneul semifinal si, implicit, la turneul final.
CCA va prezenta in Adunarea Generala modalitatea de licentiere a antrenorilor pentru sezonul 2011/2012 (stagiul de antrenori).
Biroul Federal a luat act de restantele existente in prezent si a decis ca toate echipele divizionare care au datorii catre FRB trebuie sa-si achite sumele restante pana in data de 31 martie 2011. Daca acestea nu-si achita restantele financiare pana la data respectiva, vor fi depunctate in clasamentul dinaintea startului in play-off si play-out (1 punct = 5.000 lei datorie).
Biroul Federal a decis ca domnul Florin Apostu sa fie suspendat din functia de presedinte al Comisiei de Apel al FRB pana la solutionarea cazului in care este implicat in justitie.
Memorii:
- Solicitare jucatoare Chioran Raluca (transfer) – nu se accepta o derogare de la perioada de transfer
- Solicitare jucator Surdu Stefan (transfer) – se solicita un punct de vedere al BC Slam
- Solicitare jucator Cioacata Cornel (transfer) – se solicita un punct de vedere al Colegiului National “Aurel Vlaicu”
Biroul Federal a decis ca in cadrul Adunarii Generale din 2011, FRB sa organizeze alegeri pentru ocuparea unui loc de membru in Biroul Federal (reprezentant al cluburilor de junior), loc ramas vacant in urma decesului profesorului Mircea Albu.
Totodata, Biroul Federal a decis ca Adunarea Generala a FRB sa se desfasoare in data de 27.04.2011, cu incepere de la ora 10, avand urmatoarea Ordine de zi:
1. Raport de activitate pe 2010 si descarcarea de gestiune
2. Comisia de Cenzori, raport de executie bugetara
3. Alegere nou membru in Biroul Federal (reprezentant al juniorilor)
4. Propuneri de modificari la Statutul FRB
5. Propuneri modificari Regulamentul de Disciplina.
6. Stabilirea sistemului competitional
7. Stabilirea cuantumului de taxe si penalitati pentru 2011/2012
8. Infiintarea Comisiei Feminine si validarea membrilor Comisiei de Etica
9. Afilierea definitiva si dezafilierea unor structuri sportive.
10. Diverse

Parteneri