Decizii ale Biroului Federal din data de 08.09.2014

La sedinta Biroului Federal din data de 08.09.2014 au fost prezenti 12 membrii ai Biroului Federal iar in calitate de invitati au participat, delegatul MTS Adrian Stefanescu si juristul Doru Toma. In cadrul sedintei Biroului Federal din data de 08.09.2014 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:
 
Se aproba in unanimitate de voturi propunerea de acordare a titlului de Maestru al Sportului si Maestru Emerit al Sportului pentru componentii echipei de baschet masculin a Romaniei de 3x3, campioni europeni la Campionatul European de Baschet 3x3, 2014 – Bucuresti.
 
Se aproba in unanimitate de voturi propunerea de premiere a componentilor lotului masculin de baschet 3x3 al Romaniei, pentru locul 1 la Campionatul European de Baschet 3x3 2014 – Bucuresti, precum si a colectivului tehnic.
 
Se aproba in unanimitate de voturi propunerea de modificare a RGOC si a Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Nationale (pentru toate categoriile de varsta) asa cum au fost dezbatute in cadrul sedintei Biroului Federal.
 
Se aproba cu 9 voturi pentru si 3 abtineri reducerea suspendarii jucatorului Bogdan Pogacean de la 6 luni la 3 luni.
 
Se aproba in unanimitate de voturi aplicarea regulamentelor in cazul memoriului formulat de clubul T- Pack.
 
Se aproba cu 10 voturi pentru si 2 abtineri, propunerea formulata de catre CSU Asesoft Ploiesti si acceptata de catre CS Energia Rovinari ca meciul din Supercupa Romaniei, masculin, editia 2014, sa se se dispute fara a se a utiliza regula jucatorului strain.
 
Se aproba in unanimitate de voturi listele nominale ale grupelor de utilizare ale arbitrilor, propuse de Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet.
 
Se aproba in unanimitate de voturi procedura pe care Federatia Romana de Baschet o va utiliza fata de cluburile care inregistreaza datorii din sezonul 2013-2014 si mai vechi:
Astfel, pentru datoriile din sezonul 2013-2014 si mai vechi se vor accepta reesalonari la plata acestora pana la data de 01.12.2014.
Echipele care nu isi vor achita datoriile pana la data de 01.12.2014 vor avea transferurile blocate pana la achitarea integrala a datoriilor.
Echipele care au datorii din sezoanele anterioare vor putea face transferuri in perioada de transfer depunand actele si primind dreptul de joc doar in momentul achitarii taxelor catre Federatia Romana de Baschet.
In cazul in care datoriile din sezonul 2013-2014 si mai vechi nu vor fi stinse se vor aplica si alte sanctiuni.
 
Echipele din LNBM si LNBF care nu au achitat taxa de participare pentru sezonul 2014 – 2015 pana la data primului meci in care au calitatea de gazda si nu fac dovada achitarii acesteia pana la inceperea meciului, vor pierde meciul cu 20-0.
 
Cazurile Farcas Raluca, Botez Andreea si Tasca Sonia nu s-au discutat pentru ca se asteapta punctul de vedere al Comisiei Centrale de Competitii.

Parteneri