Decizii ale Biroului Federal din data de 10 ianuarie 2013

La sedinta de Biroul Federal din data de 10 ianuarie 2013 au fost prezenti  13 membri ai BF, iar ca invitat din partea ANST a fost prezent domnul Lucian Vasiliu. Totodata, in calitate de invitat la sedinta a participat si Sorin Ardelean, presedintele Comisiei de Etica. In cadrul sedintei au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:

1. A fost prezentata situatia transferurilor din LNBM si LNBF in perioada de iarna (a doua perioada de transfer). Astfel, la CCCLT s-au inregistrat 33 de cereri de transfer de la echipele din LNBM, 29 fiind deja perfectate iar patru dintre acestea sunt in curs de finalizare (se asteapta cartile verzi), si 22 de cereri de transfer de la echipele din LNBF, 19 fiind deja perfectate iar trei fiind in curs de finalizare (se asteapta cartile verzi).
 
2. Presedintele Comisiei de Etica, Sorin Ardelean, a prezentat spre aprobarea Biroului Federal forma finala a Regulamentului de Etica, realizat cu respectarea prevederilor din Codul de Etica al FIBA. Dupa prezentarea noului regulament, s-a aprobat in unanimitate.
Totodata, s-a stabilit ca din Comisia de Etica sa faca parte patru persoane: Sorin Aredelean (presedinte) si Radu Abramescu (vicepresedinte) – alesi in Adunarea Generala; Suzana Parsu si Mihai Caraion (membrii) – vot in unanimitate pentru componenta Comisiei.
 
3. Au fost aprobate in unanimitate inscrierile si participarile loturilor nationale in competitiile internationale din 2013 dupa cum urmeaza:
U16 – masculin + feminin – Campionatele Europene 2013
U18 – masculin + feminin – Campionatele Europene 2013
U20 – masculin + feminin – Campionatele Europene 2013
Seniori – participare la runda de calificare la Eurobasket 2015
Seniori – masculin + feminin – Campionatele Mondiale Universitare 2013
Seniori – feminin – Jocurile Francofoniei 2013
3x3 seniori – masculin + feminin – Campionatele Mondiale 3x3 2013
3x3 tineret – masculin + feminin – Jocurile Olimpice de tineret 3x3 2013
3x3 U18 - Campionatele Mondiale 3x3 2013
 
4. Au fost stabilite clasamentele celor mai valorosi baschetbalisti romani in 2012, tinandu-se cont de evolutiile de la echipele nationale, dar si de prestatiile de la echipele de club in cupele europene si in intrecerile interne:
 
MASCULIN

1. Vlad MOLDOVEANU (Le Havre – Franta)
2. Catalin BURLACU (CSU Ploiesti)
3. Andrei MANDACHE (Gaz Metan Medias)
4. Virgil STANESCU (CSU Ploiesti)
5. Titus NICOARA (Gaz Metan Medias)
6. Mihai SILVASAN (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca)
7. Ionut DRAGUSIN (SCM U Craiova)
8. Bogdan POPESCU (BC Timisoara)
9. Bogdan Tibirna (CSM Oradea)
10. Virgil Carutasu (CSM Bucuresti)
10. Adrian GUTOAIA (Gaz Metan Medias)

FEMININ
 
1. Gabriela MARGINEAN (CSM Targoviste)
2. Cristina BIGICA (Marquette University, NCAA)
3. Ancuta STOENESCU (CSM Targoviste)
4. Elisabeth PAVEL (Flying Foxes Viena - Austria)
5. Anemarie PARAU (CSM Satu Mare)
6. Monica BROSOVSKY-BORIGA (BC UVG ICIM Arad)
7. Florina PASCALAU (CSM Targoviste)
8. Claudia POP (CSM Targoviste)
9. Anita MESZAROS (Reims BF - Franta)
10. Sonia URSU (Woori Bank Hansae – Coreea de Sud)
10. Gabriela CURSARU (Olimpia Brasov)
 
3x3
 
Angel Santana – desemnat cel mai bun baschetbalist roman de 3x3 din anul 2012.
 
5. Diverse
Se aproba in unanimitate ca, tinand cont de modificarile si completarile Legii 227/2006 (antidoping):
a). Sportivii depistati pozitiv la controale inopinate efectuate de ANAD (in afara contractului cu FRB) sunt obligati sa plateasca la FRB contravaloarea testarii, conform facturii transmise de ANAD catre FRB.
b). Sportivii depistati pozitiv la controale doping efectuate in baza contractului dintre FRB si ANAD vor fi obligati sa plateasca o penalitate egala cu valoarea testarii (factura ANAD).
In ambele cazuri, sportivii in cauza nu vor avea drept de joc dupa efectuarea suspendarii decat daca isi achita obligatiile financiare catre FRB (conform prezentei decizii, achitarea sumelor echivalente din facturile ANAD).
 
Se aproba in unanimitate ca, in situatia in care la un turneu organizat in cadrul Campionatului National una sau mai multe echipe nu ajung/e la locul de desfasurare al competitiei din cauze obiective cf RGOC, art. 5.27 pct. c., echipa/echipele care nu participa la turneu se poate intelege ulterior cu celelalte echipe sa joace partidele restante la echipele respective, dar numai pana la data disputarii etapei/turneu urmatoare, suportand toate cheltuielile de deplasare ale echipei si ale arbitrilor delegati, urmand ca indemnizatia de arbitraj sa fie suportata in parti egale de cele 2 echipe. In cazul in care echipele nu ajung la un consens, CCCLT va programa jocul/jocurile, iar echipele sunt obligate sa respecte decizia CCCLT.
 
Presedintele CC Comisari, Marius Marinescu, a informat Biroul Federal despre faptul ca Marius Udrica si Petre Magureanu au promovat examenul de comisari in urma testarii din ianuarie 2013.
 
Cazul SCM Craiova 2 – CSA Steaua, din Liga I. In urma reanalizarii cazului, Biroul Federal ratifica decizia CCCLT, respectiv omologarea jocului cu rezultatul de 20-0 in favoarea echipei CSA Steaua, fara punct in clasament pentru SCM Craiova 2, deoarece a folosit in meci sportivi fara drept de joc pentru Liga I.
 
6. Memorii
Solicitarea Cuza Sport Braila – se respinge cazul, deoarece echipa Athletic Constanta s-a retras din Campionatul National dupa disputarea unor jocuri, astfel ca transferul unui sportiv de la Athletic Constanta la orice alta echipa contravine deciziei Biroului Federal, care prevede posibilitatea transferarii unui sportiv inainte de inceperea fazei a doua din Campionatul National numai in cazul desfiintarii echipei sale.

Cazul Dragomir Artemis Maria – nu se poate transfera la MC Sport Cluj-Napoca deoarece a jucat in prima faza a Campionatului National la echipa din CSS Alexandria

Parteneri