Decizii ale Biroului Federal din data de 24 februarie 2014

La sedinta de Biroul Federal din 24 februarie 2014 au fost prezenti toti cei 15 membri ai BF. In cadrul sedintei de Birou Federal au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:

1. Biroul Federal a aprobat componenta loturilor nationale de seniori (masculin si feminin) si a colectivelor tehnice aferente, pentru a putea primi indemnizatie sportiva de la MTS.
2. Biroul Federal a aprobat completarea componentei Comisiei de Apel cu un nou membru, dl. Dumitru Vintila.
3. Biroul Federal a aprobat reconfirmarea componentei  Comisiei de Disciplina - Presedinte Nicolae Parsu si membrii Titus Tarau si Stefan Lecca.
4. Biroul Federal a aprobat sistemul de testare si licentiere a antrenorilor de baschet, propus in cadrul sedintei de antrenorul federal Tudor Costescu.
5. Biroul Federal a aprobat proiectele si programele derulate de catre FR Baschet, prezentate in cadrul sedintei de catre secretarul general Dan Berceanu.
6. Biroul Federal a decis, in urma supunerii la vot, ca noul Presedinte al Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet sa fie domnul Ion Olaru.
7. Biroul Federal a aprobat transferurile in cazurile sportivilor Balan Corina si Stefan Tanasie.
8. Biroul Federal a acceptat propunerea de afiliere provizorie a urmatoarelor cluburi:
Asociatia Baschet Club T-Pack
Asocatia Club Sportiv Eco Sport Team
Asociatia Club Sportiv ,,Tonika” Pucioasa
Colegiul National Tudor Vladimirescu
Asociatia Judeteana de Baschet Arges
9. Biroul Federal a aprobat solicitarea echipelor participante in faza seminfinala ca Turneul Final U17 feminin sa se desfasoare cu participarea a sase echipe in loc de patru.
10. Biroul Federal a aprobat modificarea sistemului competitional la Liga I masculin in forma propusa de echipele solicitante: 3 grupe x 4 echipe, sistem tur-retur, tur-retur.
11. Biroul Federal a aprobat completarile de regulament din RGOC cu privire la convocarea si suspendarea sportivilor la loturile nationale si din regulamentele specifice de juniori cu privire la prezenta si folosirea jucatorilor de talie (conf. ANEXEI prezentate mai jos)
12. Biroul Federal a aprobat suspendarea pe o perioada de o luna de zile (prima abatere) a sportivei Moldoveanu Denisa pentru neprezentarea la actiunea echipei nationale.
13. Biroul Federal a decis in unanimitate mentinerea hotararii luate in cadrul sedintei Biroului Federal din data de 19.10.2009 cu privire la propunerea Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet din 13.10.2009.
14. Biroul Federal a analizat documentele puse la dispozitie de catre CCAB si de catre dl. Marius Ciulin si a constatat in unanimitate ca participarea la stagiul anual a d-lui Mihai Sandulache nu a fost in conformitate cu Regulamentul Arbitrilor de Baschet si procedurile sale.
15. Biroul Federal mandateaza Biroul Executiv sa clarifice modul in care a fost admis la stagiul anual domnul Mihai Sandulache, prin convocarea celor trei persoane implicate: Marius Ciulin, Tiberiu Rist si Doru Vinasi.


ANEXA
La Hotararea Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet din 24.02.2014
 
Modificari in RGOC referitoare la convocari si suspendari pentru jucatori:
Articolul 16.26:
“a) Daca un jucator senior convocat la lotul national nu participa la actiunile lotului (nemotivat) nu va avea drept de joc in Liga Nationala de Baschet si nici in Cupa Romaniei timp de 6 luni. In caz de recidiva sanctiunea se dubleaza, respectiv 12 luni.
b) Daca un jucator junior convocat la lotul national nu participa la actiunile lotului (nemotivat) nu va avea drept de joc in CN timp de 6 luni. In caz de recidiva sanctiunea se dubleaza, respectiv 12 luni.
c) Daca un club refuza sa trimita un jucator senior la lotul national, clubul va fi amendat cu o suma cuprinsa intre 30.000 si 80.000 lei pentru fiecare jucator selectionat care nu se prezinta la lot.
d) Daca un club refuza sa trimita un jucator junior la lotul national, clubul va fi amendat cu o suma cuprinsa intre 3.000 si 8.000 lei pentru fiecare jucator selectionat care nu se prezinta la lot.
e) Daca jucatorul (senior sau junior) nu se prezinta la lotul national din cauza unei accidentari, FRB poate solicita contraexpertiza la INMS.”
 
Se modifica astfel:
a) Convocarea jucatorilor juniori si antrenorilor la actiunile echipelor nationale se va face cu minimum 2 doua saptamani inainte de inceperea lor, in forma scrisa prin formularul de convocare.
b) Motivarea absentei din motive medicale de la convocare (actiune) va fi facuta prin inaintarea catre Deprtamentul Tehnic al FRB a documentelor medicale doveditoare (adeverinta medicala, recomandarea medicilor, investigatii – analize, imagistica) cu cel putin 2 doua zile inainte de inceperea actiunii sau la maximum 24 ore dupa producerea cauzelor. In acest caz, FRB poate solicita contraexpertiza medicala la INMS. Pentru alte situatii decat cele medicale, cererea de motivare va fi analizata de catre antrenorul principal impreuna cu antrenorul coordonator iar decizia va fi luata imediat ce au fost informati de solicitare.
 c) Daca un jucator convocat la echipa nationala de juniori refuza convocarea sau lipseste nemotivat de la actiunea echipei nationale, suspendarea sa din toate competitiile oficiale va intra in vigoare cu o zi inaintea inceperii acestora sau a etapei consecutive actiunii echipei nationale. Durata suspendarii va fi de minimum 1 o luna si maximum 12 luni la prima abatere si se va dubla in cazul unei a doua abateri.
d.) Daca un club refuza sa trimita un jucator senior la lotul national, clubul va fi amendat cu o suma cuprinsa intre 30.000 si 80.000 lei pentru fiecare jucator selectionat care nu se prezinta la lot.
e.) Daca un club refuza sa trimita un jucator junior la lotul national, clubul va fi amendat cu o suma cuprinsa intre 3.000 si 8.000 lei pentru fiecare jucator selectionat care nu se prezinta la lot.”
 

Completari la RSCN U16 si U18 masculin si feminin cu privire la regul taliei.
2.2
Paragraful ce face referire la nerespectarea regulii de talie:
“INCEPAND CU FAZA SEMIFINALA nerespectarea acestei prevederi atrage dupa sine pierderea jocului prin forfait (20 – 0, fara punct in clasament) si penalizarea cu 200 Ron a antrenorului”

se modifica astfel:
 
“Incepand cu faza semifinala nerespectarea acestei prevederi atrage dupã sine pierderea jocului prin forfait (20 – 0, fara punct in clasament) si daca abaterea este din cupla antrenorului, amendarea sa cu 200 RON.
Cumulul a doua sanctiuni cu forfait din aceste motive tehnice nu reprezinta motiv pentru excluderea echipei din competitie.
 Nefolosirea jucatorului (jucatorilor) de talie in timpul jocului este acceptata doar din motive medicale  in conditiile inaintarii catre CCCLT a FRB a documentelor medicale doveditoare ( adeverinta medicala, recomandarea medicilor, investigatii – analize, imagistica) cu cel putin 12 ore inainte de inceperea jocului. Daca accidentarea survine in timpul desfasurarii unui turneu, motivarea medicala a lipsei jucatorului (jucatorilor) de talie va fi inaintata de echipa medicala desemnata sa asigure asistenta la turneu si aprobata de delegatul federal."

Parteneri