Decizii ale Biroului Federal din data de 24.08.2015

La sedinta Biroului Federal din data de 24.08.2015 au fost prezenti 13 membri ai Biroului Federal iar in calitate de invitat a participat juristul Doru Toma. In cadrul sedintei Biroului Federal din data de 24.08.2015 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:
 
1. Biroul Federal aproba in unanimitate participarea lotului national de senioare la calificarile Eurobasket Women 2017.
 
2. Biroul Federal  hotaraste prin vot majoritar modificarile facute in RGOC, RSLNB, RSCR (masculin si feminin) pentru sezonul 2015-2016.
 
3. Biroul Federal hotaraste prin vot majoritar ca sanctiunea in cazul nerespectarii regulii jucatorului roman, la LNBM si LNBF sa fie greseala  tehnica pentru antrenor la prima abatere si forfait tehnic, respectiv 2-0 si cu punct in clasament, la a doua abatere, in acelasi joc. Sanctiunea se aplica in cazul constatarii abaterii in timpul meciului sau dupa terminarea acestuia, in termen de  24 de ore de la incheierea lui. La jocurile din Cupa Romaniei sanctiunea va fi la prima abatere greseala tehnica la antrenor si la urmatoarea abatere in acelasi joc forfait, respectiv 20-0 si fara punct in clasament.
In situatia in care, intr-un joc, nu mai sunt jucatorii romani disponibili pentru a intra in teren, jocul va continua cu numarul de jucatori straini prevazut de RSLNB (4 jucatori straini) si RSCR (3 jucatori la M si 4 jucatoare la F).
 
4. Biroul Federal hotaraste prin vot majoritar introducerea judecatorului unic la toate meciurile din Play Off-ul Masculin si Feminin.
 
5. Biroul Federal hotaraste in unanimitate ca data limita pentru efectuarea celor 6 inlocuiri in LNBF sa fie 29 Ianuarie 2016.
 
6. Biroul Federal hotaraste in unanimitate ca numarul minim de echipe inscrise pentru desfasurarea unui CN (feminin si masculin) sa fie de 6 (sase) echipe.
 
7. Biroul Federal hotaraste in unanimitate ca sportivii juniori legitimati la echipe de Liga Nationala sau Liga I, care nu au echipe inscrise in CN de Juniori (U18 M si F si U20 M si F si U16 F), sa primeasca acord de joc pentru un alt club cu echipa inscrisa in CN de Juniori. Acest acord de joc se elibereaza o singura data pe an competitional la o singura echipa.
 
8. Biroul Federal hotaraste in unanimitate ca structura staff-ului tehnic al unei echipe sa fie urmatoarea:
- 2 antrenori, un antrenor principal si unul secund; unul dintre cei doi sa fie obligatoriu roman;
- si maxim 5 insotitori cu sarcini specifice.
 
9. Biroul Federal valideaza prin vot majoritar Adresa de informare (Nr. Inreg. 1859/05.08.2015) transmisa de catre FRB catre cluburile din LNBF.
 
10. Biroul Federal aproba prin vot majoritar demararea procesului de realizare al unui proiect de pregatire centralizata pentru loturile nationale, care vizeaza sportivi din categoriile de varsta 1998 – 1999 si 2000 -2001.
 
11. Biroul Federal hotaraste prin vot majoritar respectarea RGOC (Art. 17.27 lit. d) si sanctionarea sportivului Diaconescu Anton cu suspendarea pentru o perioada de 4 (patru) luni.
 
12. Biroul Federal aproba prin vot majoritari afilierea provizorie la FRB a structurii sportive ACS Toyin Constanta.
 
13. Biroul Federal aproba in unanimitatea modificarea tarifelor de inchiriere pentru Arena FRB:
Antrenament / ora Juniori: pana la 150 lei; Seniori: pana la 250 lei
Competitie/ora Juniori: pana la 200 lei; Seniori: pana la 300 lei
Companii/ ora: pana la 300 lei
Evenimente/ ora: pana la 450 lei.
 
14. Biroul Federal aproba in unanimitate scutirea Clubului Admar de la plata taxei de sanctionare pentru neparticipare, doar in urma prezentarii de catre club a documentelor justificative solicitarii.
 
15. Biroul Federal a analizat memoriul jucatorului Mihnea Andrei, a ascultat si punctul de vedere al antrenorului Mircea Totolici si a hotarat ca FRB sa medieze o intelegere intre cele doua cluburi pentru efectuarea transferului.
 
16. Biroul Federal hotaraste in unanimitate ca Liga I Feminin sa fie organizata similar celei de la masculin, cu amendamentul ca doar 5 jucatoare de  U20 sa fie obligatoriu trecute pe foaia de joc si cel putin una dintre ele sa se afle pe teren, toata durata jocului. Numarul minim de jucatoare cu care o echipa se va putea prezenta la meci este de 8. Sistemul de desfasurare si organizare va fi prezentat in RSL1 F.

Parteneri