Decizii ale Biroului Federal din data de 28.11.2016

La sedinta Biroului Federal din data de 28.11.2016 au fost prezenti 11 membrii ai Biroului Federal iar in calitate de invitati au participat juristul FRB, domnul Doru Toma, si delegatul MTS, domnul Cristian Bocsa.
In cadrul sedintei Biroului Federal din data de 28.11.2016 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:


1. Se aproba cu unanimitate de voturi planul de pregatire propus de colectivul tehnic al Lotului National de seniori (startul pregatirii in 16 iunie 2017) si sustinerea a 10-11 jocuri de verificare in vederea participarii la Turneul Final al Campinatului European, masculin - Eurobasket 2017, Cluj-Napoca.
2. Se aproba cu unanimitate de voturi inscrierea loturilor universitare, masculin si feminin, pentru Universiada 2017, din Taipei, si a lotului de senioare pentru „Jocurile Francofoniei” din Coasta de Fildes, 2017.
3. Se aproba in unanimitate afilierea provizorie a „Asociatiei Club Sportiv Tactic Bucuresti”.
4. Secretarul general al FR Baschet, dl Dan Berceanu, prezinta situatia implementarii datelor pentru Registrul National Sportiv si informeaza BF asupra faptului ca unele cluburi afiliate nu au trimis datele solicitate, desi le-au fost trimise in acest sens 3 adrese. Se aproba cu unanimitate de voturi ca aceste cluburi sa primeasca un ultimatum, in caz contrar urmand a fi sanctionate cu suspendarea pe termen nelimitat (pana la trimiterea datelor solicitate), conform art. 30, litera e, din Statutul FRB.
5. Se aproba cu vot majoritar solicitarea Comisiei de Disciplina de renumerotare a articolelor din Regulamentul de Disciplina (eroare materiala).
6. Presedintele FR Baschet, dl Horia Paun, prezinta situatia clubului CSM Targoviste, care nu a onorat deciziile BAT-FIBA. Se aproba in unanimitate sa fie mandatata o comisie FR Baschet (formata din vicepresedintii FRB, Alina Moanta si Virgil Stanescu, precum si Marius Marinescu, juristul Doru Toma si directorul economic Elena Tint), care se va intalni cu conducerea CSM Targoviste si a Primariei Targoviste pentru solutionarea si rezolvarea rapida a cazurilor FIBA si BAT.
7. Se aproba cu unanimitate de voturi ca FR Baschet sa inainteze tuturor cluburilor o oferta pentru achizitionarea biletelor la Eurobasket 2017, cu discount de pana la 25%.
8. Antrenorul Federal, dl. Tudor Costescu, prezinta mai multe aspecte legate de minibaschet si propune ca intr-un viitor BF sa se stabileasca locatia si conditiile de desfasurare ale LN de Babybaschet si Minibaschet 2017.
9. Se propune ca la Final 8 Cupa Romaniei sa nu se joace 4 jocuri in prima zi; reprezentantii cluburilor calificate vor fi consultati, si daca vor fi de acord, se vor juca 2 jocuri marti, 14.02.17, alte 2 jocuri miercuri, 15.02.2017, urmate de jocurile semifinale din 16.02,2017 si finala din 17.02.2017.
10. Cazul jucatorului Iordache Rares – se va efectua transferul in perioada legala de transfer care incepe in 20.12.2016.
11. Contestatia Admar Costinesti – cu majoritate de voturi se decide pastrarea deciziei CCCLT.
12. Cazul Dinamo-CSS 6 – o comisie FRB se va deplasa la Sala Scolii Generale nr. 64 si va verifica situatia reala.
13. Contestatia ABC Laguna – se constata viciu de procedura si urmeaza ca CCCLT sa solicite puncte de vedere partilor implicate si sa rejudece cazul.
14. Cazurile prezentate la punctele 11-13 sa fie analizate si de CCAB, urmand a dispune masurile care se impun.

Parteneri