Decizii ale Biroului Federal din data de 30.01.2015

La sedinta Biroului Federal din data de 30.01.2015 au fost prezenti 11 membrii ai Biroului Federal iar in calitate de invitat a participat juristul Doru Toma. In cadrul sedintei Biroului Federal din data de 30.01.2015 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:
 
1. Biroul Federal aproba cu unanimitate de voturi semnarea unui parteneriat intre Federatia Romana de Baschet si Comitetul Olimpic Sportiv Roman  pentru demararea procedurii de infiintare a unui Centru Olimpic de Tineret .
2. Biroul Federal hotaraste prin vot majoritar, 10 voturi pentru, 1 vot impotriva, ca Departamentul Tehnic FRB si Colegiul Central al Antrenorilor sa analizeze si sa supuna urmatorului Biroul Federal propuneri cu privire la modificarea perioadei de juniorat.
3. Biroul Federal aproba cu unanimitate de voturi propunerile Colegiului Central al Antrenorilor pentru nominalizarea in functia de Antrenor Principal al loturilor nationale U20 Masculin, U20 Feminin si Universitar Masculin.
Propunerile validate de antrenor principal sunt:
U20 Feminin: dl. Ionel Brustur
U20 Masculin: dl. Claudiu Fometescu
Universitar Masculin: dl. Marcel Tenter
4. Biroul Federal aproba cu unanimitate de voturi ca, inceapand cu data de 10.02.2015, Federatia Romana de Baschet sa ia masuri de sanctionare asupra  structurile sportive afiliate FRB care prezinta datorii fata de FRB, FIBA sau terti prin decizii BAT:
- cluburile care inregistreaza orice fel de datorii catre FIBA in baza unor decizii ale acestui organism ramase definitive si irevocabile;
- cluburile care inregistreaza datorii catre terti in baza deciziilor BAT ramase definitive si irevocabile;
- cluburile care inregistreaza datorii catre FRB ramase definitive si irevocabile;
Cluburile incadrate in situatiile mai sus mentionate vor fi sanctionate dupa cum urmeaza:
- notificare din partea FRB in legatura cu datoria fata de organismele si/sau persoanele de mai sus;
- ulterior trimiterii notificarii, in cazul in care clubul nu a intreprins demersuri efective de achitare/stingere a datoriei, FRB poate bloca dreptul clubului de a mai face transferuri interne si internationale;
- in cazul in care clubul nu a intreprins demersuri efective de achitare/stingere a datoriei, FRB poate dispune in mod repetat sanctiuni financiare impotriva clubului pana la achitarea/remedierea situatiei.
- urmatoarea sanctiune pe care FRB o va aplica asupra clubului in cauza, care nu si-a achitat/stins datoria va fi neinscrierea in Ligile Nationale si Campionatele Nationale.  
In cazul in care FRB va fi amendata/sanctionata de catre FIBA sau obligata de acesta sa plateasca datoriile oricarui club din Romania fatade acest organism in baza unei decizii ramasa definitiva si irevocabila, FRB va putea solicita respectivului club achitarea sumei platite catre FIBA, plus o amenda suplimentara  în valoarea de 50.000 lei. In vederea recuperarii sumelor de mai sus, FRB se va putea indrepta impotriva clubul datornic si/sau a proprietarilor/reprezentantilor sai atat in instantele sportive, cat si in cele civile.
5. Biroul Federal aproba cu unanimitate de voturi numirea domnului Alexandru Smeu reprezentant al FRB in probleme de ordine si securitate in relatia cu autoritatile statului in acest domeniu.
6. Biroul Federal aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la Federatia Romana de Baschet  a Asociatiei Club Sportiv Transilvania Brasov.
7. Biroul Federal aproba cu 9 voturi pentru, 1 vot contra si 1 abtinere, sanctionarea cu avertisment a dl. Olaru Ion, Presedintele Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet, avand in vedere activitatea si comunicarea defectuoasa  a acestui colegiu si ii solicita acestuia sa propuna Biroului Federal amendamente pentru imbunatatirea  Regulamentului  Arbitrilor de Baschet din Romania pana la data de 01.03.2015.
8. Biroul Federal aproba cu unanimitate de voturi  modificarea programului meciurilor din LNBF, Play-Out, Play-Off, Final Four Cupa Romaniei si All Star Game, dupa cum urmeaza:
a). Turneul Final Four al Cupei Romaniei, feminin, programat initial in perioada 06 – 07 Martie 2015 sa fie reprogramat in perioada 13 – 14 Martie 2015. Drept urmare:
Evenimentul All Star Game, programat initial in 08 Martie 2015, urmeaza sa fie organizat in data de 15 Martie 2015;
Jocurile din faza I, Play-Off si Play-Out LNBF, se vor disputa dupa cum urmeaza:
Jocul 1, la echipa mai bine clasata, in 19 Martie 2015,
Jocul 2, la echipa mai slab clasata, in 22 Martie 2015,
Jocul 3, daca va fi necesar, la echipa mai bine clasata, in 25 Martie 2015,
b). Jocurile fazelor urmatoare se vor disputa conform punctului c) de mai  jos;
Jocurile din Play-Out LNBFse vor disputa dupa cum urmeaza:
In faza I, cele 6 echipe clasate pe locurile 9 – 14, vor juca astfel:
loc 9 vs. loc 14, loc 10 vs. loc 13 si loc 11 vs. loc 12.
Jocurile se vor disputa la datele si in sistemul mentionat la pct. a) de  mai sus.
In faza a II–a:
Cele 3 echipe invingatoare din faza I–a se vor departaja in ordinea
1 – 3 (V1, V2, V3) in baza coficientului victorii raportat la numarul de jocuri disputate in faza I, Play Out. In caz de egalitate de coficient, departajarea se va face prin cosaverajul calculat prin scadere;
Primele 2 echipe vor juca pentru locurile 9–10 in sistemul cel mai bun din 3 jocuri, ordinea jocurilor fiind cea mentionata la pct. a) de mai sus;
Cele 3 echipe invinse in faza I (care vor pastra locul de la sfarsitul sezonului regulat sau vor ocupa locul echipei invinse in faza I) impreuna cu a treia echipa dintre cele invingatoare (V3), vor juca pentru locurile 11 – 14, astfel:
Echipa V3 vs. loc 14 si loc 12 vs. loc 13.
Jocurile se vor disputa la datele si in sistemul mentionat la pct. a) de mai sus.
In faza a III–a, echipele invingatoare din faza II-a vor juca pentru locurile 1–2, 5–6, 9–10, si 11–12, iar echipele invinse din aceeasi faza a II-a vor juca, respectiv, pentru locurile 3–4, 7–8 si 13–14.
Cu exceptia finalei pentru locurile 1–2, care se joaca in sistemul cel mai bun din 5 jocuri, pentru toate celelalte locuri ale clasamentului (3-14) se joaca in sistemul cel mai bun in 3 jocuri.
c). Atat pentru Play-Off cat si pentru Play-Out LNBF, cu exceptia fazei I-a, jocurile din celelalte faze vor avea loc la datele comunicate prin Regulamentul Specific al LNB Feminin.

Parteneri