Decizii ale Consiliului Director din 14.07.2017

La sedinta Consiliului Director din data de 14.07.2017, de la Oradea, au fost prezenti 12 membrii ai Consiliului Director iar in calitate de invitat a participat doamna Carmen Tocala, Presedinte de Onoare al FR Baschet. In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 14.07.2017 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:

1. Consiliul Director analizeaza propunerile presedintilor alesi ai colegiilor si comisiilor FR Baschet , referitoare la membrii noilor colegii si comisii si aproba:
Comisia Centrala de Competitii, Legitimari, Transferari si Omologari
– presedinte –  Viorel Constantinescu;
– membrii: Vlad Ghizdareanu; Gabriel Dima; Aurel Oprea; secretar tehnic Serban Stan (aprobati cu unanimitate de voturi)
Comisia Centrala de Disciplina
 – presedinte Nicolae Pirsu
– membrii: Titus Tarau; Mihai Caraion; Doru Toma; Petre Branisteanu; secretar tehnic Laurentiu Grigoriu (unanimitate de voturi);
Comisia de Etica
 – presedinte Sorin Ardelean
– membri: Suzana Pirsu; Radu Abramescu (unanimitate de voturi);
Colegiul Central al Antrenorilor
 – presedinte Florin Nini
- membrii: Alina Moanta; Claudiu Fometescu; Constantin Ioan; Dan Calancea; Tudor Costescu; Catalin Tanase; Marcel Tenter; Gabriel Clapon; Calin Pop; Dacian Dan; Razvan Cenean (unanimitate de voturi);
Comisia de Apel
 – presedinte domnul Florin Petrosel
- memebri: Sorin Iacob; Malina Osman (unanimitate de voturi);
Domnii Petre Branisteanu si Marius Marinescu nu au prezentat presedintelui FR Baschet planurile de reorganizare ale Colegiului Central de Arbitrii si Comisiei Centrale de Comisari. Totodata, dl. Petre Branisteanu isi exprima intentia de a prelua presedintia Comisiei Centrale de Comisari. In urma discutiilor se aproba propunerea presedintelui FR Baschet ca cei doi sa prezinte planurile de reorganizare ale CC Comisari in urmatoarea sedinta a CD.
 
2. Secretarul general, dl Dan Berceanu, prezinta situatia inscrierilor in Liga Nationala de Baschet si Cupa Romaniei, masculin si feminin: 12 echipe inscrise in competitiile masculine si 12 echipe inscrise in competitiile feminine. Referitor la calendarul competitional al Cupei Romaniei, feminin, din cauza echipelor care participa in cupele europene se reanalizeaza variantele de format cu Final 4 sau Final 8. Se aproba cu unanimitate de voturi ca in sezonul 2017-2018, Cupa Romaniei, feminin, sa se joace cu 1 tur preliminar si Final 8. Se trage la sorti echipa „lucky team” (CSM Targoviste) si jocurile din turul 1 al CR.
 
3. Dl. Presedinte Horia Paun prezinta situatia baschetului 3x3 in urma hotararii CIO prin care acesta a devenit disciplina olimpica si va participa la JO de la Tokyo, 2020.
De asemenea, se informeaza CD despre decizia Comitetului Executiv din 03.07.17 referitoare la pregatirea si participarea LN de 3x3 senioare la „3x3 Europe Cup 2017”, 07-09 iulie, Olanda, actiuni care s-au desfasurat cu finantare de la COSR.  Se analizeaza posibilitatea infintarii loturilor olimpice de 3x3, seniori si tineret, la masculin si feminin, fiecare lot fiind compus din cate 6 jucatori, 1 antrenor si 1 kinetoterapeut. Se supune la vot si se aproba cu unanimitate de voturi infintarea celor 4 loturi olimpice de 3x3, seniori si tineret, masculin si feminin.
 
4. Se aproba cu unanimitate de voturi omologarea clasamentelor competitiilor nationale din sezonul 2016-2017, clasamente care au fost trimise din timp spre studiu membrilor CD. 
 
5. Aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a urmatoarelor structuri sportive: ACS Pantheon Constanta; ACS „Deceneu” Tulcea;  ACS Academia de Baschet Galati; ACS Iris Iasi; ACS „Baschet Star” Oradea;
 
6. Aproba cu unanimitate de voturi urmatoarele taxe referitoare la perfectionarea antrenorilor:
           - taxa curs perfectionare antrenori juniori – 100 lei
           - taxa curs perfectionare antrenori seniori – 300 lei
           - taxa licentiere – 50 lei
 
7. Dl presedinte Horia Paun prezinta situatia drepturilor TV care trebuiesc impartite echipelor conform contractului cu DIGI. Se aproba cu unanimitate de voturi cuantumul sumelor care revin echipelor din drepturile TV pentru sezonul 2016-2017.

Parteneri