Decizii ale Consiliului Director din 19.02.2018

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 19.02.2018, s-a desfasurat in Bucuresti cu prezenta a 10 membrii ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma, a participat in calitate de invitat.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 19.02.2018 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:
 
1. Se aproba, cu unanimitate de voturi, ca Adunarea Generala ordinara a FRB sa fie convocata in data de 16 aprilie 2018, ora 10:00, la sediul FRB, avand urmatoarea Ordine de zi:
- Raportul de activitate al FRB pe anul 2017
- Bilantul financiar-contabil pe 2017
- Raportul Comisiei de Cenzori  si al firmei de audit
- Planul anual de activitate pe 2018
- Bugetul de venituri si cheltuieli 2018
- Afilieri definitive si dezafilieri
- Diverse
2. Presedintele FRB, dl Horia Paun, informeaza Consiliul Director despre discutiile purtate cu presedintii cluburilor din LNBM la sedinta care a avut loc in data de 13 februarie 2018, la Sf Gheorghe:
- implementarea unui nou format de sistem competitional in sezonul 2018-2019;
- infiintarea unei “Comisii” care sa analizeze implicatiile aplicarii acestui format competitional si care sa propuna un draft de regulament pentru acesta, inclusiv propuneri pentru numarul de jucatori straini si regula jucatorului roman.
Comisia va fi formata din urmatoarele persoane:
- Mircea Cristescu – U-BT Cluj-Napoca
- Gabriel Toma – Politehnica Iasi
- Vasile Galca – CSU Stiinta Bucuresti
- Dan Dacian – ACS Dan Dacian
- Catalin Tanase – CSS Targoviste
- Liviu Puicu – Slam Bucuresti
- Claudiu Fometescu – antrenor federal
- Dan Berceanu – secretar general FRB
- Horia Paun – presedintele FRB                                                                                                         
- Presedintii din LNBM au aprobat propunerea infintarii “Ligii Nationale de baschet 3x3” la care sa participe echipele din LNBM si Liga 1, jucatorii fiind posesori de legitimatii FRB pentru baschet 3x3.
3. Membrii Consiliului Director au aprobat in unanimitate infintarea “Ligii Nationale de baschet 3x3”.
4. Secretarul general, Dl Dan Berceanu, prezinta situatia cluburilor carora li s-au trimis adrese in vederea dezafilierii. Din 94 de cluburi vizate, au trimis adrese de raspuns doar 6, termenul limita fiind de 25 februarie 2018. Urmatorul Consiliu Director va analiza situatia finala.
5. Secretarul general, Dl Dan Berceanu, prezinta noile cerinte ANAD, conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping, si necesitatea madificarii RGOC si RSCN.
6. Dl presedinte Horia Paun informeaza Consiliul Director despre deciziile Comitetului Executiv din data de 01.02.2018.
7. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a urmatoarelor structuri: ACS Nordic Baia Mare si ACS Petras Neamt;
8. Respinge solicitarea clubului Rapid, care solicita ca jucatoarea Artenie Anamaria, nascuta 2002, sa primeasca drept de joc la CN U20.
9. Turneul Final al satelitilor din Liga I, F, programat in perioada 28 februarie – 04 martie 2018, se suprapune cu Turneul Final al CEWL, 03-04 martie. CCLTO trebuie sa propuna alte date pentru turneul final al satelitilor din Liga 1, feminin.
10. Aproba cu unanimitate de voturi completarea CCAB cu doi noi membri: dl Bogdan Podar si dl Tiberiu Rist.
11. Dl Marius Marinescu, presedintele Comisiei Centrale de Comisari, informeaza Consiliul Director asupra faptului ca la Stagiul de pregatire si perfectionare al comisarilor, din 17-18 februarie, au trecut testele urmatorii comisari FRB: Petre Magureanu, Alexandru Columban, Marius Udrica si Radu Antonescu.

Parteneri