Decizii ale Consiliului Director din 25.06.2018

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 25.06.2018, s-a desfasurat in Bucuresti, cu prezenta a 11 membrii ai Consiliului Director iar reprezentantul MTS, Cristian Sandu, si juristul FRB, Doru Toma, au participat in calitate de invitati.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 25.06.2018 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Presedintele FRB, dl Horia Paun, informeaza CD despre situatia inscrierilor la LNB, masculin si feminin, si despre o serie de probleme semnalate de cluburile care doresc sa participe. CD analizeaza si hotaraste cu unanimitate de voturi, urmatoarele:
 - se mentine formularea de “Garantie” si obligatia cluburilor de a o achita in termenul stabilit, cu recomandarea ca aceasta sa fie achitata din alte surse (venituri proprii, sponsorizari, etc.);
-  la urmatoarea sedinta de CD, in functie de numarul echipelor inscrise, se va decide situatia echipelor satelit; cine doreste sa inscrie echipe satelit trebuie sa respecte conditiile si termenele de inscriere in LNB, iar acestea vor fi luate in calcul in functie de numarul echipelor din grupa C;
-  cluburile de juniori pot incheia colaborari diverse, pe categorii de varsta, cu maximum 2 cluburi sportive si oricate firme, cu conditia ca denumirea echipei sa contina mai intai numele clubului de juniori (pe a carui CIS este inscrierea), urmata apoi de numele celuilalt club sau al sponsorului;
-  jocurile din LNB se vor desfasura in sali omologate, cu respectarea conditiilor ROJB si a normelor de siguranta si securitate. Pentru echipele din grupa “C”, conditiile minimale vor fi analizate individual si vor fi aprobate in functie de situatie, tinand cont si de faptul ca LNB este totusi o competitie de seniori. 
Totodata, Presedintele FRB informeaza CD ca se afla in negocieri cu o companie pentru denumirea LNB.
2. Secretarul general, dl Dan Berceanu, prezinta spre validare clasamentele finale ale sezonului 2017- 2018 din Ligile de seniori (LNBM, LNBF si Liga 1, masculin si feminin), din Cupa Romaniei, masculin si feminin, si ale CN de juniori (U20, U18, U16, U14, U13, U12), masculin si feminin. Se aproba cu unanimitate de voturi.
3. Antrenorul federal, dl. Claudiu Fometescu, prezinta spre aprobare “Programul de Licentiere al Antrenorilor de Baschet” pentru urmatoarea perioada. Se aproba cu unanimitate de voturi, urmand ca acesta sa fie postat pe site-ul FRB.
4. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza CD despre decizia Comitetului Executiv din data de 18.06.2018, referitoare la situatia unor jucatori de la CN U12, Mangalia 2018.
5. Secretarul general, Dl Dan Berceanu, prezinta solicitarile de afiliere provizorie. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a urmatoarelor cluburi: CS Stiinta Constanta, CS Municipal Alexandria si CS Municipal Tg. Mures.
6. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza CD despre situatia datoriilor cluburilor din LNBM, LNBF si Liga 1, masculin si feminin.
7. Se aproba cu unanimitate de voturi ca baza de date cu jucatorii nascuti 2000 si mai tineri, inclusiv istoricul transferurilor, va fi tinuta de Departamentul Eligibilitate si preluata de Colegiul Central al Antrenorilor, pentru a se stabili procentele din taxa de formare care se cuvin cluburilor formatoare, conform normelor elaborate de CCA si aprobate de CD.
8. Se aproba ca termenul limita pentru inscrierea echipelor in CN de juniori - data de 01 august 2018.

Parteneri