Decizii ale Consiliului Director din 26.03.2018

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 26.03.2018, s-a desfasurat in Bucuresti, cu prezenta a 12 membrii ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma, a participat in calitate de invitat.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 26.03.2018 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:
1. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta documentele care vor fi prezentate la Adunarea Generala ordinara din data de 16.04.2018. Se poarta discutii pe marginea lor si se voteaza cu unanimitate de voturi urmatoarele documente:
- Raportul de activitate al FRB pe 2017
- Planul de Activitate al FRB pe 2018
- Bugetul de venituri si cheltuieli al FRB pe 2018
 2.Secretarul General FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta situatia cluburilor care au fost notificate in vederea dezafilierii si se voteaza cu unanimitate de voturi lista celor 34 de cluburi care vor fi propuse pentru dezafiliere in cadrul Adunarii Generale ordinare din data de 16.04.2018: Club Sportiv Dinamic Club Buzau; Clubul Sportiv Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia; Clubul Sportiv Betcherriesreddy Light Arad; Asociatia Baschet Club Arges Pitesti; Asociatia Sport Club Corona 2010 Brasov; Sport Club Municipal Brasov; Asociatia Baschet Club Omnilogic Bucuresti; Asociatia Club Sportiv Flash Bucuresti; Asociatia Clubul Sportiv Pro Baschet Grup 2004 Bucuresti; Clubul Sportiv PH Baschet Cluj-Napoca; Asociatia Clubul Sportiv MC Cluj-Napoca; Asociatia Clubul Sportiv Baschet Club Farul Constanta; Asociatia Vabova Sport Club Sfantu Gheorghe; Clubul Sportiv B.Ball 6 Sf. Gheorghe; Grupul Scolar Kos Karoly Sf. Gheorghe; Liceul Teoretic Mikes Kelemen Sf. Gheorghe; Asociatia Sportiva Baschet Giurgiu; Clubul Sportiv Concordia Chiajna; Clubul Sportiv Snagov Ghermanesti; Clubul Sportiv Vulturii Baia Mare; Asociatia Club Sportiv Baschet Club Severin Drobeta Turnu Severin; Asociatia Clubul Sportiv Gravity Tg. Mures; Clubul Sportiv Elba Timisoara; Asociatia Sportiva Baschet Club Rm. Valcea; Clubul Sportiv CET Govora Rm. Valcea; Asociatia Baschet Club Targoviste; Asociatia Baschet Club For You Reghin; Clubul Sportiv Scolar Alexandru Ceusianu Reghin; Clubul Sportiv For You Nasaud; Clubul Sportiv Probaschet Iasi; Clubul Sportiv Municipal Iasi; Clubul Sportiv Universitatea Galati; Clubul Sportiv Viitorul Gheorgheni; Clubul Sportiv Gaz Metan Medias;
3. Antrenorul federal FRB, dl. Claudiu Fometescu, prezinta propunerile pentru colectivele tehnice ale loturilor nationale de juniori si se aproba cu unanimitate de voturi urmatorii antrenori principali: 
- feminin: U16 - Miroslav Popov; U18 si U20 - Catalin Tanase;
- masculin: U16 - Florin Nini; U18 - Hristu Sapera; U20 - Mihai Silvasan;
4. La solicitarea CCLTO, pentru Festivalul de Baby si Minibaschet, Mangalia 2018, se va juca fara legitimatii sportive, echipele participante fiind obligate sa prezinte un tabel cu antrenorii si jucatorii, cu CNP si viza medicala la zi, in baza carora se va obtine dreptul de joc. Se aproba in unanimitate de voturi.
5. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a clubului „Asociatia Club Sportiv ALPHA SPORT TEAM Sibiu”.
6. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta situatia cluburilor care au datorii catre FRB. Se vor trimite somatii catre datornici si ulterior se vor aplica prevederile regulamentului si ale Statutului.
7. Consiliul Director este informat asupra adresei transmisa de catre SCM Timisoara, referitor la situatia in urma deciziei BAT. Consiliul Director solicita SCM Timisoara sa gaseasca solutii de rezolvare a situatiei in cazul deciziilor BAT, pentru evitarea unor sanctiuni din partea FIBA.
8. Informare asupra situatiei CSS Bega Timisoara, a carei echipa de U14 s-a retras din Campionatul National U14. Se aproba cu unanimitate de voturi aplicarea prevederilor regulamentelor.
9. Informare asupra cazului ACS Sepsi Sf. Gheorghe si CSM Satu Mare, in urma finalei CRF, 2017-2018. Sunt prezentate deciziile CCLTO si ale Comisiei de Apel.
10. Avand in vedere faptul ca s-a constatat ca in procesul verbal al sedintei presedintilor din LNBF, din 28.02.2017, de la Tg Mures, s-a produs o eroare prin omisiune referitoare la numarul maxim de jucatoare non-europene permis in LNBF, eroare perpetuata si in regulamentul specific al LNBF, precum si al Cupei Romaniei, Consiliul Director aproba cu unanimitate de voturi ca la art. 4, pct. C, alin. 1 si 2 din RSLNBF 2017-2018 sa fie precizat dupa cum urmeaza:
“- O structura sportiva participanta in LNBF poate sa inscrie pe foaia de arbitraj 12 jucatoare, dintre care maximum 5 (cinci) jucatoare straine, dintre care maximum 3 (trei) non-europene.
- O structura sportiva participanta in competitiile europene organizate de FIBA Europa poate sa inscrie in LNBF pe foaia de arbitraj, tot sezonul, maximum 6 (sase) jucatoare straine, dintre care maximum 3 (trei) non-europene.
- In situatia in care o echipa are un numar mai mic de 3 jucatoare non-europene, numarul maxim de jucatoare straine permis a fi inscrise pe foaia de arbitraj poate fi completat cu jucatoare straine europene.”
11. Se prezinta cazul sportivului Bilbie de la Dinamo-CSS 6 Bucuresti, care doreste sa se transfere la alt club in afara perioadei legale de transfer, invocand o situatie speciala pe caz medical. Se analizeaza cazul si se aproba cu unanimitate de voturi sa se respecte perioada regulamentara de transfer iar FRB sa ofere sportivului posibilitatea sa se pregateasca in cadrul programelor FRB de individualizare, cu antrenor FRB, pana la urmatoarea perioada de transfer.
12. Antrenorul federal FRB, dl. Claudiu Fometescu, prezinta programul si regulamentul specific pentru „Liga Nationala de Baschet 3x3”. Se aproba cu unanimitate de voturi regulamentul, cu urmatoarele precizari: 
- „participarea in Liga Nationala de Baschet 3x3, editia 2018, a cluburilor din LNB si Liga 1, feminin si masculin, este obligatorie pentru inscrierea ulterioara in LNB, feminin si masculin, sezonul 2018-2019;
- „in Liga Nationala de Baschet 3x3 se va juca in baza unor legitimatii speciale pentru 3x3 si vor avea drept de joc doar jucatorii romani”;

Parteneri