Decizii ale Consiliului Director din data de 25.03.2019

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 25.03.2019, s-a desfasurat in Bucuresti, la sediul FRB, cu prezenta a 11 membri ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma, si directorul economic, Daniela Gradinaru, au participat in calitate de invitati.

In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 25.03.2019 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Se aproba cu unanimitate de voturi materialele care vor fi prezentate spre aprobare in Adunarea Generala Ordinara a FR Baschet 2019, din data de 16 aprilie 2019.
 
2. Secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta lista cluburilor care sunt propuse pentru dezafiliere in AG 2019. Lista cu propuneri pentru dezafiliere se aproba cu unanimitate de voturi. Totodata, se prezinta lista structurilor sportive afiliate provizoriu, care sunt propuse pentru afilierea definitiva in AG 2019. Se supune la vot si se aproba cu unanimitate de voturi.

3. Antrenorul federal al FRB, dl. Claudiu Fometescu, prezinta propunerile pentru antrenorii principali ai loturilor nationale de juniori ale Romaniei:
- feminin: Madalin Piperea (U16); Nedeljko Lazic (U18); Catalin Tanase (U20);                            
 - masculin: Branko Ciuc (U16); Hristu Sapera (U18); Milan Sokic/Razvan Cenean/Dan Fleseriu (U20);
Se supun la vot si se aproba cu unanimitate de voturi antrenorii principali pentru cele 3 loturi feminine si masculin U16 si U18. Pentru lotul national U20 masculin s-a votat astfel (Sokic - 2 voturi; Cenean - 3 voturi; Fleseriu - 4 voturi; 1 abtinere).

4. Presedintele FRB prezinta spre aprobare propunerile de candidaturi pentru Adunarea Generala de Alegeri de la FIBA Europe, din 26 mai 2019:
- membru in Central Board – d-na. Carmen Tocala, presedintele de onoare al FRB;
- membru in Comisia Feminina – d-na. Alina Moanta, vicepresedinte FRB;
- membru in Comisia de Competitii - dl. Horia Paun, presedinte FRB;
- membru in Comisia Tehnica – dl. Adrian Voinescu, director Evenimente si International FRB;
-  membru in Comisia de Tineret – dl. Zare Markovski, consilier FRB;
Se aproba cu unanimitate de voturi.

5. Antrenorul federal al FRB, dl. Claudiu Fometescu, prezinta componenta loturilor nationale olimpice de 3x3:
- feminin: Gabriela Marginean, Elisabeth Pavel, Ana Ferariu, Gabriela Irimia, Sonia Ursu, Andreea Lazar, Alexandra Uiuiu, Ancuta Stoenescu (antrenor Tania Golova)
 - masculin: Radu Petrescu, Victor Petrache, Aktas Baris, Andrei  Grosu, Radu Paliciuc, Bogdan Victor, Robert Nanu (antrenor Mihai Vacarescu).
Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
6. Urmare a sedintei cu cluburile de juniori, din 13.03.2019, la solicitarea reprezentantilor acestora, se suspenda aplicarea prevederilor pentru CN de juniori din Procedura de plata a arbitrilor/comisarilor si oficialilor pana la sfarsitul sezonului competitional 2018-2019. Totodata, se constata o eroare materiala la cuantumul mesei din decontul oficialilor si se corecteaza conform HG 1447, respectiv 70 lei/zi.
Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
7. Dl. Dacian Dan propune ca la Festivalul de baby si minibaschet sa se joace pe grupe valorice – incepatori si avansati; la inscrierea echipelor, antrenorul opteaza pentru una dintre grupe. Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
8. Se aproba cu unanimitate de voturi, acordul de joc de la seniori la juniori (U18) pentru sportivul Farini George, de la CSO Voluntari la CSS nr 4 Bucuresti.
 
9. Se aproba cu unanimitate de voturi ca TF al CRM 3x3 sa se desfasoare pe teren neutru, la Bucuresti, in Arena de Baschet, in zilele de 13-14 aprilie 2019. Fiecare echipa participanta va achita la FRB o „taxa de organizare pe teren neutru a TF al CRM 3x3” in valoare de 900 lei.
 
10. Se voteaza cu unanimitate de voturi ca in sezonul 2018-2019, depunctarea echipelor din LNB care nu au respectat prevederile art. 35, a, din RSLNB (obligativitate echipe de juniori proprii/colaborare) se va face la incheierea sezonului regulat, inainte de play-off.
 
11. Dl Dan Berceanu prezinta sesizarea facuta de dl. comisar Mircea Martis, care a trimis mai multe materiale la FRB legate de Procedura de plata a arbitrilor/comisarilor si oficialilor si nu a primit raspuns. Se prezinta materialele trimise si dl. Doru Toma precizeaza ca aspectele pertinente au fost deja introduse in procedura imbunatatita care a fost transmisa celor interesati. Departamentul juridic va trimite un punct de vedere scris petentului.

Parteneri