Decizii ale Consiliului Director din data de 26.11.2018

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 26.11.2018, s-a desfasurat in Bucuresti, cu prezenta a 12 membri ai Consiliului Director iar Directorul Economic al FRB, Daniela Gradinaru, juristul FRB, Doru Toma si presedintele CCAB, Adrian Voinescu, au participat in calitate de invitati.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 26.11.2018 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Reprezentantii cluburilor CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad isi prezinta punctul de vedere legat de jocul retur din turul 1 al Cupei Romaniei, feminin. In urma prezentarii de catre reprezentantii cluburilor a punctelor de vedere asupra desfasurarii jocului retur din turul 1 al CRF dintre echipele CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad, pentru eliminarea oricaror suspiciuni referitoare la corecta desfasurare a jocului si intrucat Consiliul Director nu are competenta de organ de ancheta, Consiliul Director a hotarat, cu 9 voturi pentru, 2 impotriva si 1 abtinere, declinarea competentei si sesizarea autoritatilor de specialitate in acest caz.
 
2. Dl. Claudiu Fometescu, antrenor federal, prezinta propunerile pentru colectivele tehnice ale LN U14 (YDF), U16 (Balkanic Cup) si U18, mentionand ca mai multi antrenori au declinat participarea la actiunile din decembrie:
- U14 M:  Lapuste Flavius si Gliga Alexandru
- U14 F: Urian Valentin si Constantin Victor
- U16 M: Popa Sergiu, urmeaza sa fie nominalizat si celalalt antrenor
- U16 F: Piperea Madalin si Enache Marian
- U18 M: Cenean Razvan, care isi va alege secundul
- U18 F: Catalin Tanase, care isi va alege secundul
Se aproba cu unanimitate de voturi colectivele tehnice pentru loturile nationale U14, U16, U18, masculin si feminin.
 
3. Secretarul general al FR Baschet, dl. Dan Berceanu, propune reformularea unor articole din RGOC si RSCN (propunerile au fost trimise inca de saptamana trecuta, pe e-mail, membrilor CD). Pe langa cele trimise, se discuta si se propun si alte doua amendamente:
- in RGOC – art 18.19 - „la turneele de juniori, daca sunt persoane sanctionate cu greseala tehnica, acestea vor avea drept de joc la meciurile din acel turneu, dar clubul va avea obligatia sa achite penalitatile dupa turneu, in termen de 72 de ore si va trimite dovada platii Departamentului Competitii-Eligibilitate; in caz contrar echipa va pierde jocurile respective cu 0-20”.
- in RSLNB, feminin – punctul 25 -  „daca echipa unui club afiliat provizoriu va ocupa locul 1 in clasamentul grupei B, dupa prima faza, aceasta nu va va avea drept de promovare in grupa Rosie si nici in seria de play-off 1-8; urmatoarea echipa a unui club afiliat definitiv, din clasamentul grupei B, va accede in grupa Rosie”.  
 
S-a supus la vot si s-au aprobat cu unanimitate de voturi reformularile si cele doua amendamente, acestea urmand a fi incluse in regulamentele respective si publicate pe site-ul FR Baschet.
 
4. Secretarul general al FR Baschet, dl. Dan Berceanu, prezinta solicitarile de obtinere a dreptului de joc de la seniori la U20 pentru jucatorii Chitu Cristian, Cirstoveanu Sabin, Maciuca Mihai si Craciun Antonio. Se aproba cu majoritate de voturi (9 voturi pentru si 2 abtineri).
 
5. Se propune ca baremul pentru un arbitru sau oficial masa pentru jocurile de 3x3 (LNB 3x3 si CR 3x3, m si f) sa fie de 10 lei net pentru fiecare joc. Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
6. Se propune devansarea datelor de disputare ale T3 si T4 din CRM, jocurile urmand sa se dispute astfel:
        - Turul 3: 30 ianuarie si 06 februarie 2019
        - Turul 4: 13 si 20 martie 2019
Se aproba cu unanimitate de voturi.

Parteneri