DECIZII DIN ADUNAREA GENERALA A FR BASCHET DIN DATA DE 12 IUNIE 2013

La Adunarea Generala a FR Baschet, desfasurata In sala de conferinte “Mihai Nedeff”, au fost prezenti 65 de reprezentanti ai structurilor sportive afiliate la FR Baschet (validarea acestora a fost efectuata inainte de inceperea sedintei, conform Art. 53 din Statutul FRB).
Din partea Ministerului Tineretului si Sportului, la sedinta a participat si domnul Nicu Daniel, delegat de catre MTS pentru Federatia Romana de Baschet.
Ordinea de zi a sedintei de Adunare Generala a Federatiei Romane de Baschet, din data de 12.06.2013, a fost aprobata in unanimitate.
Au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, “Raportul de activitate al FR Baschet in anul 2012” si “Bilantul financiar-contabil al FR Baschet pe anul 2012”. Dupa citirea Raportului Cenzorului FR Baschet pe anul 2012, a fost aprobata, cu unanimitate de voturi scaderea de gestiune a FR Baschet pentru anul financiar 2012.
Au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, “Planul anual de activitati al FR Baschet in anul 2013” si “Bugetul de venituri si cheltuieli al FR Baschet pentru anul 2013”.
S-a solicitat Adunarii Generale o reconfirmare in bloc a modificarilor din Statutul FR Baschet, aprobate si in Adunarea Generala din 2011. Cu 64 de voturi pentru si o abtinere, au fost aprobate in bloc modificarile din Statutul FR Baschet, urmand sa fie declansate demersurile pentru procedurile de inscriere ale acestora la grefa Tribunalului din Bucuresti de catre un reprezentant FRB mandatat de Adunarea Generala.
S-a aprobat sistemul competitional la seniori, Liga Nationala de Baschet si Cupa Romaniei, masculin si feminin, pentru sezonul 2013-2014, dupa cum urmeaza:
- se inscriu 16 echipe in LNBM si 16 echipe in LNBF.
- sistemul de desfasurare al LNBM este: sezon regular, cu disputarea jocurilor pe etape, tur si retur, iar in play-off se vor juca trei tururi, dupa sistemul 3 din 5 jocuri. Sistemul de desfasurare al LNBF este: sezon regular, cu disputarea jocurilor pe etape, tur si retur, iar in play-off se vor juca primele doua tururi, dupa sistemul 2 din 3 jocuri, iar turul al treilea (finala) se va juca dupa sistemul 3 din 5 jocuri.
- pentru play-out in LNBM, a fost aprobata varianta: dupa incheierea sezonului regular, se va juca primul tur, dupa sistemul 2 din 3 jocuri, pentru ca dupa aceea, in turul al doilea, echipele de pe locurile 9-12 sa nu mai joace iar echipele de pe locurile 13-16 sa joace dupa sistemul 2 din 3 jocuri. Invinsele din turul al doilea, clasate pe locurile 15 si 16, retrogradeaza in Liga I.
- pentru play-out in LNBF, a fost aprobata varianta: dupa incheierea sezonului regular, se va juca primul tur, dupa sistemul 2 din 3 jocuri, pentru ca dupa aceea, in turul al doilea, echipele de pe locurile 9-12 sa nu mai joace iar echipele de pe locurile 13-16 sa joace dupa sistemul 2 din 3 jocuri. Invinsele din turul al doilea, clasate pe locurile 15 si 16, retrogradeaza in Liga I.
- pentru Cupa Romaniei, sezonul 2013-2014, atat la masculin, cat si la feminin, se vor inscrie obligatoriu toate cele 16 echipe din LNB. Se va efectua tragere la sorti fara capi de serie. Dupa tragerea la sorti, se vor juca doua faze eliminatorii, cu jocuri tur-retur, iar invingatoarele din faza a doua se califica in FINAL 4.
A fost aprobata lista cuantumului taxelor, cotizatiilor si penalitatilor pentru sezonul 2013-2014, urmand ca aceasta sa fie postata pe site-ul FR Baschet. Tot la acest capitol s-a aprobat ca taxa de extransfer sa fie radiata iar echipele din LNBM sa aiba dreptul ca dupa prima perioada de transfer din toamna 2013 sa faca maxim 6 modificari pana la 28 februarie 2014, cu taxa de jucator strain de 1.500 de euro sau taxa de transfer in LNB de 550 lei pentru sportivii romani.
S-a aprobat cu unanimitate de voturi ca urmatoarele 13 structuri sportive sa fie afiliate definitiv la FR Baschet:
- CSM Moinesti
- CS Simon Basketball and Swimming Arad
- AS CS Sevlar
- AS Asesoft Prahova
- CS Stiinta Bucuresti
- CS Orasenesc Voluntari 2005
- CS Palestra Bucuresti
- AS Baschet Giurgiu
- CS AS Axiopolis Sport Cernavoda
- AS CS Athletic Arad
- AS CS Viitorul Bucuresti
- AS CS Muresul Ludus
- CSM Ploiesti
S-a aprobat, cu unanimitate de voturi, dezafilierea AS CS Axiopolis Sport.
S-a aprobat modificarea sediului social al FR Baschet, din strada Vasile Conta, nr. 16, sector 1, Bucuresti, in bulevardul Basarabia, nr. 39, sector 2, Bucuresti.
S-a aprobat reaparitia obligativitatii dezlegarii sportive, cumulata cu grila de transfer, la toate categoriile de varsta de la juniori, inclusiv babybaschet si minibaschet, incepand cu sezonul 2013-2014, urmand ca Biroul Federal sa stabileasca la propunerea Colegiului Central al Antrenorilor si cuantumurile grilei de transfer. Totodata, se face precizarea ca daca un club plateste grila de transfer (face dovada) si nu primeste dezlegarea sportiva, va depune o solicitare la FR Baschet iar daca in termen de 7 zile clubul la care a fost legitimat sportivul nu raspunde si nu elibereaza dezlegarea, atunci sportivul in cauza este declarat liber sa plece fara dezlegarea sportiva.
S-a aprobat ca, la juniori, sa aiba dreptul de joc la turneele semifinale si finale toti cei 16 jucatori trecuti pe lista nominala a echipei.
S-a aprobat ca, incepand cu sezonul 2013-2014, organizarea turneelor finale de juniori (la aceeasi categorie de varsta) sa poata fi atribuita si separat, masculin unui club, feminin altui club, in localitati diferite.
S-a aprobat reinfiintarea Campionatului National U20 si renuntarea la Campionatul National U23. In consecinta, din sezonul 2013-2014, echipele din LNBM si LNBF sunt abligate sa aiba o echipa inscrisa in Campionatul National U20 sau o echipa in Liga I.

Parteneri