Decizii din Biroul Federal din data de 26 noiembrie 2012

La sedinta din data de 26 noiembrie 2012 au fost prezenti  12 membri ai Biroului Federal. In cadrul sedintei au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:

1. Biroul Federal a fost informat despre faptul ca FIBA-Europe a atribuit Romaniei organizarea Campionatului European U20, masculin, Divizia B, din 2013. Urmeaza ca Board-ul FIBA-Europe sa informeze FRB daca va mai atribui Romaniei si organizarea unui al doilea turneul final european in 2013 (la feminin).
2. A fost aprobata forma finala a Regulamentului General de Organizare a Competitiilor de Baschet (RGOC), dupa ce au introduse si amendamentele aprobate de Biroul Federal. In plus, au mai fost prezentate si aprobate urmatoarele:
- s-a aprobat ca mingea MOLTEN sa fie obligatorie in toate competitiile nationale.
- au fost stabilite, conform prevederilor FIBA-Europe, categoriile de varsta pentru intrecerile interne astfel:
pana la 10 ani (inclusiv) – babybaschet
11-12 ani – minibaschet
13-14 ani – juniori mici
15-16 ani – juniori II (cadeti)
17-18 ani – juniori I
19-20 ani – juniori mari
peste 20 de ani - seniori
- la turneele semifinale si finale, echipele vor participa cu loturi care cuprind doar 12 jucatori (nu se admit inlocuiri in timpul turneelor respective)
- in cazul convocarilor la echipele nationale de juniori nu se prezinta un sportiv, atunci se vor dicta urmatoarele sanctiuni:
Daca sportivul junior refuza convocarea – suspendare 6 luni din calendarul competitional (la recidiva, sanctiunea se dubleaza)
Daca sportivul nu este lasat sa se prezinte la lotul national de catre clubul la care este legitimat – amenda de 5.000 lei (la recidiva, sanctiunea se dubleaza). In cazul in care clubul in cauza nu plateste penalitatea, aceasta atrage de la sine neinscrierea echipei in Campionatul National la categoria de varsta a sportivului implicat.
- taxa de antrenor strain pentru Liga I, Liga II si juniori – 1.000 de euro.
- in cazul in care un antrenor roman din Liga II (U23) nu se prezinta la stagiul de perfectionare al antrenorilor  – taxa de exceptare 400 de euro.
 - in cazul in care un antrenor strain de la Liga II (U23) nu se prezinta la stagiul de perfectionare va plati o taxa de exceptare de 500 euro
- toate jocurile programate in ultima etapa din Liga Nationala se vor disputa in aceeasi zi si la aceeasi ora.
- s-a aprobat realizarea unui model unic de organizare a festivitatilor de premiere la turneele finale de juniori, Liga Nationala, Liga I, Liga II si Cupa Romaniei.
- lipsa ecusonului FRB pe echipamentul de joc atrage o penalitate dupa cum urmeaza
Liga Nationala – 100 euro/sportiv
Liga I – 75 euro/sportiv
Liga II – 50 euro/sportiv
Juniori (la turneele semifinale si finale) – 50 lei/sportiv
- incepand cu 01.01.2013, faultul tehnic la banca acordat in LNBM va fi penalizat cu 100 euro; in LNBF, Liga I si Liga II, faultul tehnic la banca va fi penalizat cu 50 lei.
3. La propunerea CCA au fost aprobate colectivele tehnice la urmatoarele loturi nationale:
U16 masculin (nascuti 1997)
George TRIF – antrenor principal
Antrenorul secund urmeaza sa fie stabilit de comun acord cu antrenorul principal.
U16 feminin (nascute 1997)
Suzana ONACA – antrenor principal
Moldova Razvan si Postelnicu Madalina – antrenori secunzi
U15 masculin (1998)
La primul stagiu de pregatire, colectivul tehnic este compus din Eugen ROSU (principal), Andrei Olteanu (sau Diaconu Bogdan) si Cosmin Serbanescu – secunzi.
U15 feminin (1998)
Madalin PIPEREA – antrenor principal
Nenad Marincovici si Serban Alexandru – antrenori secunzi
4. Diverse
Cluburile divizionare care au datorii fata de FRB vor putea efectua transferuri in cea de-a doua perioada din decembrie-ianuarie sau extratransferuri numai daca vor indeplini urmatoarele conditii:
- sa transmita in scris la FRB propuneri de reesalonare a platilor restante, termenul limita al ultimei plati a datoriei fiind de 28 februarie 2013.
- sa depuna actele de transfer sau extratransfer in termen, FRB va face diligentele de obtinere a cartilor verzi, iar sportivul in cauza va primi drept de joc doar in momentul in care se face dovada platii integrale a taxei de transfer/extratransfer sau a taxei de jucator strain.
5. Memorii
Ciotlaus Marius – nu face obictul discutiilor in Biroul Federal, deoarece contractul cu U-Mobitelco Cluj-Napoca nu a fost inregistrat la FRB. Este sportivul U-Mobitelco BT Cluj-Napoca. Astfel, se poate adresa instantelor civile sau ajunge la o intelegere cu clubul la care este legitimat.
Vida David – a depasit perioada de transfer
Tunde Killin – trebuie sa aduca dovada notificarii CS Olimpia si se asteapta raspunsul clubului, iar dupa ce acestea vor fi inregistrate la FRB, devine transferabila in perioada de iarna.
Sugar Anamaria – a depasit perioada limita de depunere a cererilor de transfer

Parteneri