Decizii din sedinta de Birou Federal al FRB din 07.11.2011

La sedinta de Birou Federal din 07.11.2011 au fost prezenti 13 membri. Va prezentam mai jos cele mai importante decizii:
* Colegiul Central al Antrenorilor a prezentat analiza activitatii loturilor nationale pe 2011, urmand ca pina la urmatoarea sedinta a BF sa propuna un program de redresare la nivel juvenil. Totodata, BF a aprobat in unanimitate ca CCA sa realizeze o linie unitara pentru pregatirea fizica, urmand ca toate echipele din tara sa efectueze in fiecare luni sedinta de pregatire fizica.
* Incapind din 01.01.2012 se introduce obligatoriu in contractele jucatorilor “Amendamentul Chauncey Hardy”. Forma finala a amendamentului va fi prezentata de juristi spre aprobarea Biroului Federal.
* Tinand cont de situatia dificila prin care trece familia regretatului sportiv american Chauncey Hardy, Biroul Federal a aprobat ca FRB sa faca o donatie de 5.000 de dolari in contul acesteia. Pe de alta parte, reamintim sportivilor, antrenorilor si suporterilor ca FRB a deschis doua conturi, in lei si valuta, la BRD – Sucursala Calderon, pentru cei ce doresc sa faca donatii familiei Hardy:
RO24BRDE410SV27523084100 LEI
RO20BRDE410SV27523164100 USD  
* Au fost aprobate tarifele de folosinta a spatiilor si bunurilor FRB (Arena de Baschet, sala forta, sala de conferinte, microbuz, cafeterie, sala proiectii).
* S-a aprobat ca FRB sa inceapa demersurile de a obtine dreptul de organizare in Romania a Campionatului European U18, feminin, Divizia A, si a Campionatului European U16, masculin, Divizia B. In premiera, FRB va demara si actiunea de a obtine, impreuna cu Federatia de Baschet din Ungaria, dreptul de organizare a EuroBasket Women 2015, urmand sa plateasca o cota parte din taxa FIBA-Europe.
* S-a aprobat ca FRB sa solicite dreptul de organizare a “Get Togheter 2013”.
* S-a decis in unanimitate de voturi ca widget-ul “Live-score”, achizitionat din venituri proprii, sa fie postat doar pe site-ul oficial al FRB.
* S-a aprobat ca in CN U23 sa participle si o selectionata FRB formata din sportivi ce activeaza in Bucuresti si imprejurimi.
* S-a decis ca la meciurile din Divizia B sa fie delegati comisari FRB doar la cererea echipelor.
Memorii/Litigii
Kokovay Melania– pentru a avea drept de joc la juniori se plateste grila de 250 euro; pentru a avea drept de joc la seniori se plateste grila de 500 euro.
Barabasi Csongor– Gladius Tg. Mures se va intelege cu Labradors Tg. Mures sau sportivul se intoarce la clubul Labradors. Daca a jucat pentru o terta echipa, va fi oprit de la joc pana la rezolvarea litigiului.
Danciu Razvan– transferabil cu plata grilei de 50 euro
Uba Francisc– transferabil cu plata grilei de 300 lei
Solicitare CSS Giurgiu– tinand cont de situatia speciala, s-a aprobat ca transferul sportivului Stojakovic sa nu fie taxat (inlocuitorul lui Chauncey Hardy); pentru sportivul Milovic se va plati taxa de extratransfer; pentru antrenorul Jovicic se va plati taxa antrenor strain.
Sportivii Zarojanu Andrei, Aniculesei George, Branza Dragos, Constandachi Dragos, Gilca Petru si Lificiu Petru – transferabili de la ACS Granitul Castor (fara dezlegare).
Balmus Gheorghe– se solicita dovada notificarii clubului si un punct de vedere din partea CSS Bega Timisoara.
Ciocoiu Mircea Cristian– se solicita punct de vedere al LPS Pitesti.
Radulescu Mihai Alexandru– nu exista extratransfer la juniori

Parteneri