Decizii din sedinta de Birou Federal din 19.12.2011

La sedinta de Birou Federal din 19.12.2011 au fost prezenti 10 membri iar din partea ANST a participat ca invitat domnul Lucian Vasiliu.
 
Va prezentam mai jos cele mai importante decizii:

* S-a decis in unanimitate de voturi inscrierea echipei nationale feminine U20 la Campionatul European 2012, Divizia B (Cehia).
* S-a decis pentru Campionatul European U18, Divizia A, feminin, si Campionatul European U16, Divizia B, masculin, din 2012, sa fie o singura locatie: Bucuresti.
* Pentru toate convocarile la echipele nationale se vor aplica imediat sanctiunile regulamentare (regula FIBA-Europe) in cazul neprezentarii unui sportiv, fara exceptii.
* Organizarea Turneului FINAL 4, Cupa Romaniei, feminin (7-8 ianuarie 2012), a fost acordata, la cerere, echipei CSM Targoviste, cu plata integrala a taxelor de organizare.
* A fost discutata si analizata cererea de finantare a FRB pe 2012 si s-au stabilit actiunile prioritare de anul viitor.
* S-a decis in unanimitate de voturi ca echipele cu datorii catre FRB sa nu aiba dreptul la transferuri in perioada urmatoare (perioada normala din iarna si perioada de extratransfer) pina cand nu-si achita sumele restante.
* In cazul sportivilor straini care vor sa evolueze in Campionatele Nationale de juniori ale Romaniei, respectand prevederile regulamentare, se va solicita si “cartea verde” de la federatia de baschet din tara de provenienta.
Litigii
Cazul sportivului Barabasi Csongor – sportivul revine cu drept de joc la Labradors Tg. Mures.
Cazul sportivului Duta Andrei Alexandru – se respecta regulamentul, cu aplicarea grilei de transfer.
Cazul sportivului Iliescu Andrei - se respecta regulamentul, cu aplicarea grilei de transfer.
Cazul BC Canada Alexandria – se solicita documente care sa faca dovada afilierii.

Parteneri