Decizii din sedinta de Birou Federal din 22 octombrie 2012

La sedinta de Biroul Federal din data de 22 octombrie 2012 au fost prezenti  13 membri ai BF, iar ca invitat din partea ANST a fost prezent domnul Lucian Vasiliu. In cadrul sedintei au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:

1. A fost prezentat un raport al situatiei transferurilor validate de CCCLT pina la data sedintei BF. Astfel, au fost inregistrate de CCCLT si validate:
340 de transferuri la nivelul echipelor de juniori
11 transferuri in Liga I si Liga II
112 transferuri in LNBM (71 de jucatori straini; 40 de jucatori romani; 1 extratransfer)
100 transferuri in LNBF (53 de jucatoare straine; 46 de jucatoare romance; 1 extratransfer)
 
2. Prin exceptie, Biroul Federal a decis, la solicitarea CCCLT, ca echipele CSU Ploiesti si CSU Brasov sa fie inscrise in Liga I, desi a fost depasit termenul limita de inscriere in respectiva competitie nationala.
 
3. Biroul Federal a validat listele de arbitri si comisari dupa efectuarea stagiului comun de perfectionare din septembrie 2012.
Astfel, pe listele de arbitri au fost validati, la propunerea CCAB:
10 arbitri internationali
32 de arbitri de categoria A, masculin
14 arbitri de categoria A, feminin
34 de arbitri de categoria B, masculin si feminin
57 de arbitri de categoria juniori
S-a consemnat retragerea din activitatea internationala a arbitrilor Gabriel Roceanu si Marius Udrica.
Pe listele prezentate de Colegiul de Comisari au fost validati 34 de comisari FRB care au trecut testele la stagiul de la Poiana Brasov
 
4. Biroul Federal a aprobat in unanimitate modificarile prezentate de presedintele Colegiului de Comisari, domnul Marius Marinescu: cea mai importanta modificare face referire la procedura de plata a faulturilor tehnice (corelare cu RGOC si Regulamentele Specifice).
 
5. Biroul Federal a aprobat in unanimitate ca FRB sa inceapa demersurile pentru obtinerea dreptului de organizare a Campionatului European U16 (masculin, Divizia B) si/sau a Campionatului European U20 (masculin, Divizia B) din 2013. Totodata, s-a decis completarea dosarului pentru obtinerea organizarii Campionatului Mondial U17 (masculin) in 2014, competitie care va aduna la start 12 echipe nationale.
A fost prezentata o informare asupra discutiilor care au avut loc in octombrie 2012 cu reprezentantii Federatiei de Baschet din Ungaria referitoare la organizarea in comun a Eurobasket Women 2015. Grupele care vor avea loc in Romania se vor disputa la Oradea si Tg. Mures, in urma discutiilor favorabile cu primarii respectivelor municipii, care si-au exprimat sprijinul total pentru organizarea acestei competitii europene.
 
6. Antrenorul federal Alina Moanta a prezentat analiza evolutiilor loturilor nationale pe 2012, in urma rapoartelor transmise de antrenorii loturilor reprezentative si a discutiilor din cadrul Colegiului Central al Antrenorilor (seniori, senioare, U20 feminin, U18 masculin si feminin, U16 masculin si feminin). Totodata, a fost prezentata si o analiza a evolutiilor din cadrul competitiilor mondiale (universitare, seniori si juniori) si olimpice (de tineret) de la 3x3. Biroul Federal considera nesatisfacatoare evolutiile loturilor reprezentative si urmeaza ca CCA, impreuna cu Departamentul Tehnic al FRB, sa prezinte cat mai urgent o strategie de redresare si imbunatatire a performantelor loturilor nationale. Referitor la 3x3, Biroul Federal considera ca exista un potential deosebit la aceasta disciplina si apreciaza pozitiv rezultatele notabile obtinute in 2012.
 
7. Biroul Federal a aprobat afilierea provizorie la FRB a urmatoarelor structuri sportive:
CSM Moinesti
CS Simon Basketball and Swimming
AS CS Sevlar
AS BC Asesoft
CS Palestra Bucuresti
AS Baschet Giurgiu
CSU Stiinta Bucuresti
CS AS Axiopolis Sport Cernavoda
CS Athletic Baschet Arad
 
8. La propunerea presedintelui CCA, domnul Florin Nini, pentru a fi mai eficienta activitatea CCA, Biroul Federal a aprobat restrangerea la noua membri a structurii CCA (au fost 15).
 
Memorii si Diverse
 
Biroul Federal a aprobat, in mod exceptional, validarea unor transferuri de jucatori in care s-a constatat ca echipele la care sunt legitimati sportivii respectivi nu au fost inscrise la categoriile lor de varsta si au obtinut dezlegare de la echipele respective.
Cazul Ciprian Telinoiu – Biroul Federal a validat transferul de la Phoenix Galati la Dinamo Bucuresti.

Parteneri