Hotarari ale Consiliului Director al FR Baschet

La sedinta Consiliului Director din data de 12.06.2017 au fost prezenti 13 membrii ai Consiliului Director iar in calitate de invitati au participat: D-na Carmen Tocala, Presedinte de Onoare al FR Baschet si dl. Sergiu Nechita - reprezentant al MTS.

In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 12.06.2017 au fost aprobate mai multe decizii, dupa cum urmeaza:


1. Consiliul Director analizeaza propunerile presedintelui FR Baschet, dl Horia Paun, referitoare la presedintii noilor colegii si comisii si aproba:
-  Comisia Centrala de Competitii, Legitimari, Transferari si Omologari – presedinte domnul Viorel Constantinescu (unanimitate de voturi);
- Comisia Centrala de Disciplina – presedinte domnul Nicolae Pirsu (unanimitate de voturi);
- Comisia de Etica – presedinte domnul Sorin Ardelean (unanimitate de voturi);
- Colegiul Central al Antrenorilor – presedinte domnul Florin Nini (12 voturi pentru si 1 abtinere);
- Comisia Centrala Antidoping – presedinte domnul Dan Berceanu (12 voturi pentru si 1 abtinere);
 
         Totodata, domnii Petre Branisteanu si Marius Marinescu si-au exprimat intentia de a prelua presedintia Colegiului Central de Arbitrii, respectiv presedintia Comisiei Centrale de Comisari, si urmeaza sa prezinte presedintelui FR Baschet planurile de reorganizare ale acestor comisii.
 
2. Referitor la calendarul competitional al Ligii Nationale de Baschet si Cupa Romaniei, masculin si feminin, se analizeaza materialele prezentate si se aproba urmatoarele:
- Data limita pentru inscrierea in LNB, CR si Liga I, sateliti, masculin si feminin, este de 15 iunie 2017;
- Data limita de plata a primei transe din taxa de participare in LNB si CR, masculin si feminin, este de 30 iunie 2017;
- Tragerea la sorti pentru LNB si CR, masculin ,va avea loc in ziua de luni, 10 iulie, ora 12, la sediul FR Baschet;
 
- Tragerea la sorti pentru LNB si CR, feminin, va avea loc in ziua de luni, 10 iulie, ora 13, la sediul FR Baschet;
- Perioada de transfer: din 17 iulie - pana cu 72 de ore inainte de primul joc din LNB, cu o intrerupere pe perioada Eurobasket 2017, 30.08-08.09.17; dupa terminarea perioadei de transferari, fiecare echipa va putea face 6 inlocuiri pana in data de 28 februarie;
- Calendarul competitional pentru LNB si CR, masculin (unanimitate de voturi)
- Calendarul competitional pentru LNB, feminin (cu majoritate de voturi, 7 voturi pentru si 6 abtineri); sistemul si datele de desfasurare al CR, feminin, se vor stabili la tragerea la sorti din 10 iulie 2017;
- Taxa de participare in LNB si CR, masculin, precum si cuantumul transelor si datele limita de plata:
      - Transa 1 - echivalentul in lei a 3450 de euro, pana la 30.06.2017;
      - Transa 2 - echivalentul in lei a 3450 de euro, pana la 12.01.2018;
      - Transa 3 - echivalentul in lei a 2475 de euro, pana la 19.03.2018;
      - Transa 4 - inainte de fiecare tur de play-off;
- Taxa de participare in LNB si CR, feminin, precum si cuantumul transelor si datele limita de plata:
      - Transa 1 - echivalentul in lei a 2340 de euro, pana la 30.06.2017;
      - Transa 2 - echivalentul in lei a 2340 de euro, pana la 18.12.2017;
      - Transa 3 - inainte de fiecare tur de play-off si play-out;
 
3. Aproba programul de pregatire al Lotului National de senioare, care va participa la Jocurile Francofoniei din Abidjan, Coasta de Fildes, in perioada 21-30 iulie. Pentru aceasta actiune, colectivul tehnic va fi format din Dragan Petricivic si Miljan Medvedj. Pentru noua campanie de calificari la Eurobasket 2019, care incepe in noiembrie 2017, Colegiul Central de Antrenori va analiza si va propune staff-ul tehnic al Lotului National de senioare.
 
4. Presedintele FR Baschet, dl Horia Paun, informeaza Comitetul Director despre numarul echipelor inscrise la Liga Nationala de Baby si Minibaschet – Banca Transilvania, Mangalia 2017, si prezinta spre aprobare unele completari la Regulamentul de Minibaschet, precum si modelul de „Consimtamant al antrenorilor si cluburilor”, care va fi semnat de antrenorii tuturor echipelor la sedinta de validare de la Mangalia. Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
5. Aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a urmatoarelor structuri sportive: ACS Gladiatorii Bucuresti, CSS Focsani, ACS Temerarii Arad, ACS Salema Basket Sf Gheorghe, ASC Corona 2010 Brasov, ACS Baschet Soimii Albi Bucuresti.  Cererile de afiliere ale cluburilor CS Pantheon Constanta si ACS „Deceneu” Tulcea nu au fost luate in consideratie, pentru lipsa de acte legalizate de la dosar.
 
6. Avand in vedere intrarea in vigoare a Statutului FRB, Consiliul Director solicita colegiilor si comisiilor FRB sa modifice de urgenta regulamentele FRB in acord cu prevederile Statutului.
 
7. Analizeaza memoriul depus de CSM Targoviste si aproba (cu 11 voturi pentru si 2 abtineri), tinand cont de cele prezentate, ca CSM Targoviste se poate inscrie in LNB si CR, feminin, sezonul 2017-2018, cu respectarea sanctiunilor dictate de BAT. Totodata, orice sanctiune financiara pe aceasta speta data de catre FIBA la adresa FRB va fi imputata CSM Targoviste.
 
8. Analizeaza propunerea CCCLT legata de cazul echipei de U16 feminin a clubului CSS Rm Valcea si aproba (cu unanimitate de voturi) ca, in aceasta situatie speciala, clubul in culpa sa fie exonerat de sanctiunile prevazute de Regulamentul Specific al CN U16, cap. 1 „Dispozitii Specifice”.

Parteneri