Foto

Procedura platii taxei de formare a tinerilor baschetbalisti

Asa cum v-am informat de saptamana trecuta, Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a decis, cu unanimitate de voturi, in sedinta din data de 22 octombrie 2018, procedura de plata a „Taxei de formare”.
Astfel, avand in vedere cresterea fondului de jucatori romani juniori si motivarea celor care investesc in descoperirea si slefuirea tinerilor baschetbalisti, transferurile in cadrul Campionatelor Nationale intre cluburile de juniori si cluburile de seniori se vor face pe baza taxei de formare. Taxa de formare face referire la jucatorii romani nascuti dupa data de 01.01.2000 si se va aplica pentru transferurile efectuate incepand din acest sezon.
Taxa de formare va fi platita anual, pana la varsta de 25 de ani a sportivului, de catre clubul de seniori la care sportivul nascut dupa data de 01.01.2000 este legitimat. Obligatia platii taxei de formare se transmite intre cluburile la care sportivul va fi legitimat pana la implinirea varstei de 25 de ani.
Taxa de formare va fi platita doar cluburilor care indeplinesc criteriile de activitate in domeniul baschetului in conformitate cu prevederile Statutului FRB. 
Taxa de formare si procedura de plata a acesteia se gaseste pe site-ul oficial al FRB, la sectiunea “Documente”, sau poate fi vizualizata AICI.

Parteneri