Sanctiuni dictate de CCAB

In urma adresei inaintata spre Federatia Romana de Baschet, nr. 45/06.05.2014, de catre CSU Atalassib Sibiu, referitor la meciul al patrulea din prima faza a play-off-ului LNBM, desfasurat in Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, intre echipele U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si CSU Atlassib Sibiu, conducerea FR Baschet s-a autosesizat si a solicitat Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet analizarea inregistrarii video a partidei respective.
Din analiza video a jocului mai sus mentionat, realizata de Comisia Tehnica a CCAB, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a constatat ca au existat greseli de arbitraj, corelate cu greseli de interpretare si nerespectarea acelorasi criterii pe durata jocului.
Drept urmare, CCAB a propus urmatoarele sanctiuni, validate de conducerea FRB:
 
1. Arbitrul Nicolae Dragos – 4 etape de suspendare, pentru greseli repetate in interpretarea sau aplicarea Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet, care nu au influentat rezultatul final, constatate in urma analizei video a jocului de catre Comisia Tehnica a CCAB. (punctul B, subpunctul b, Anexa la Regulamentul de baschet; in dictarea sanctiunii finale s-a acumulat si cu Avertismentul primit dupa meciul 1 din prima faza a Play-Off-ului LNBM, dintre CSU Atlassib Sibiu si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca).
 
2. Arbitrul Stan Dragos – 1 etapa de suspendare, pentru arbitraj care a primit calificativul "Satisfacator".

Parteneri