Sanctiuni dictate de CCAB

Avand in vedere interesul Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet de a asigura arbitraje corecte, in sensul regulamentului jocului de baschet, CCAB a dispus analiza video a meciurilor 1 si 2 din Finala play-off a LNBM, dintre CSU Asesoft Ploiesti si CSM Oradea. In urma analizei video si a raportului Comisiei Tehnice, CCAB a propus urmatoarele sanctiuni, validate de conducerea Federatiei Romane de Baschet:
 
Arbitrul Alexandru Olaru: Avertisment, conform pct. A, lit. g, din Anexa la Regulamentul Arbitrilor de Baschet din Romania, pentru lipsa de atentie si de concentrare in timpul jocului la care este delegat. Avand in vedere ca arbirtrul Alexandru Olaru se afla la cel de al doilea avertisment, acesta se transforma in suspendare de o etapa. Intrucat CCAB a considerat ca maniera de arbitraj nu a fost uniforma pe toata durata jocului si s-au sanctionat unele greseli usoare s-a propus marirea sanctiunii pentru acest arbitru cu suspendare de inca o etapa. Astfel, suspendarea finala pentru arbitrul Alexandru Olaru este de 2 etape.
 
Arbitrul Ciprian Stoica: Suspendare de 2 etape, in conformitate cu pct. C, lit. d, din Anexa la Regulamentul Arbitrilor de Baschet din Romania, pentru arbitraj cu greseli repetate in interpretarea sau aplicarea Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet care nu au influentat, insa, rezultatul final, rezultate in urma raportului comisarului sau a analizei video a Comisiei Tehnice a CCAB.
 
Arbitrul Dragos Nicolae: Suspendare de 2 etape, in conformitate cu pct. C, lit. d, din Anexa la Regulamentul Arbitrilor de Baschet din Romania, pentru arbitraj cu greseli repetate in interpretarea sau aplicarea Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet care nu au influentat, insa, rezultatul final, rezultate in urma raportului comisarului sau a analizei video a Comisiei Tehnice a CCAB. Deoarece arbitrul Dragos Nicolae este la a doua sanctiune, CCAB a propus suspendarea acestuia pentru 4 etape. Astfel, suspendarea finala pentru arbitrul Dragos Nicolae este de 4 etape.

Parteneri