Foto

Turneul Final al EuroLeague Women 2013 va fi gazduit de UMMC Ekaterinburg

FIBA-EUROPE, prin vocea presedintelui Olafur Rafnsson, a anuntat marti, ca turneul "EuroLeague Women Final Eight 2013" va fi gazduit de orasul Ekaterinburg, forul continental raspunzand favorabil solicitarii venite din partea clubului rus UMMC Ekaterinburg. Astfel, turneul care aduna cele mai valoroase opt echipe feminine de pe Batranul Continent din cea mai importanta competitie intercluburi revine in capitala Regiunii Sverdlovsk dupa doi ani, Ekaterinburg gazduind cu succes "EuroLeague Women Final Four 2011".
Conform datelor oferite de FIBA-EUROPE si de organizatori, turneul final al EuroLeague Women va avea loc in perioada 18-24 martie 2013, iar jocurile se vor disputa in DIVS Sport Palace din Ekaterinburg, sala avand o capacitate de 5.000 de locuri. In cadrul turneului final, cele mai valoroase opt echipe din sezonul regular si play-off vor fi impartite in doua serii de cate patru, iar primele doua clasate se vor califica in semifinalele competitiei.
"Suntem bucurosi sa revenim in Ekaterinburg dupa succesul organizatoric urias de acum doi ani", a mentionat presedintele FIBA-EUROPE, Olafur Rafnsson, dupa care a concluzionat: "Sunt putine locuri in Europa si in lume, unde multimea este atat de entuziasta".

La randul sau, noul secretar general al forului continental, Kamil Novak, numit recent in functie de catre Board-ul FIBA-EUROPE, a punctat faptul ca "reputatia UMMC Ekaterinburg ca organizator fantastic depaseste granitele EuroLeague Women si astept cu nerabdare sa asist la un varf al sezonului in Final Eight".

Prezent la ceremonia de desemnare a gazdei "EuroLeague Women Final Eight 2013", guvernatorul Regiunii Sverdlovsk, Evgeny Kuyvashev, a tinut sa asigure asistenta: "Sunt sigur ca eforturile depuse de organizatorii turneului vor transforma turneul final intr-un spectacol stralucitor si de neuitat, care va prezenta o multime de emotii pozitive pentru fiecare participant sau fan al baschetului la eveniment".

Reamintim ca, in premiera pentru baschetul romanesc, CS Municipal TARGOVISTE este prezent in grupele EuroLeague Women, avand sanse sa obtina calificarea in fazele superioare.

Parteneri